Presedintele SUA, Donald Trump, vorbeste despre „holocaust nuclear” intr-un discurs despre Rusia

externe

Donald Trump socheaza din nou intreaga lume.  El a adus in discutie „holocaustul nuclear” in timpul unei conferinte de presa in care a vorbit despre relatiile dintre SUA si Rusia. Presedintele american a dat de inteles ca un astfel de scenariu este posibil daca relatiile dintre cele doua tari sunt lasate sa se deterioreze.

Trump a spus ca ar fi „usor” pentru el sa fie dur cu Rusia, dar e de parere ca ar fi mai bine pentru America si pentru intreaga lume ca relatiile dintre Washington si Moscova sa fie prietenoase, arata The Telegraph, citat de ziare.com.

„Suntem o foarte puternica natiune nucleara, si ei la fel. Am fost informat pe aceasta tema. Si pot sa va declar un singur lucru despre informare, pe care pot sa il spun (…) holocaustul nuclear va fi ca niciun altul”, a spus Trump.

„Daca vom avea o relatie buna cu Rusia, credeti-ma, e un lucru bun. In niciun caz unul rau”, a mai explicat presedintele american in cursul conferintei care a durat 75 de minute.

Rusia a amplasat un nou tip de racheta, incalcand un tratat nuclear cu SUA, iar un avion militar rus s-a apropiat periculos de un distrugator al Marinei SUA – acestea sunt doar cateva dintre actiunile provocatoare recente ale Rusiei.

Referindu-se la acestea, Trump a incercat sa scuze comportamentul lui Putin, afirmand ca din cauza presei si a felului in care reflecta aceasta lucrurile, cel mai probabil presedintele rus a crezut ca o posibila alianta cu SUA nu poate exista.

„Daca ai fi Putin acum, ai spune: ‘OK, ne-am intors la cum stateau lucrurile in trecut'”, a explicat Trump.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Comentarii: