Presedintele unui mare stat al lumii este acuzat ca a ordonat UCIDEREA a peste 1.000 de oameni. El insusi a golit un Uzi intr-un functionar

externe

Acuzatii extrem de grave au fost lansate la adresa presedintelui statului Filipine, Rodrigo Duterte, despre care un barbat, care se autointituleaza „asasin”, spune ca a impuscat un functionar public, orodonand si asasinarea unor opozanti politici.

Conform „asasinului”, totul s-a intamplat pe vremea cand actualul presedinte era primar. Cel care a lansat acuzatiile, Edgar Matobato, a fost interogat de o comisie de ancheta a Senatului din Filipine, noteaza The¬†Guardian.

Matobato a mai spus ca Duterte i-a ordonat lui si altor asasini sa ucida aproximativ 1000 de criminali si rivali politici, pe parcursul a 25 de ani. Matobato a marturisit ca a facut parte din „Escadronul mortii din Davao”, o cunoscuta grupare paramilitara, acuzata de sute de crime.

Conform lui Matobato, in 1993, actualul presedinte al statului Filipine „a golit doua incarcatoare ale unui Uzi intr-un agent al Departamentului de Justitie”.

„Escadronul mortii din Davao” avea drept scop uciderea traficantilor de droguri, a criminalilor si violatorilor, conform lui Matabato. Tot acesta spune ca pe lista gruparii se aflau si multi opozanti ai lui Duterte.

Duterte a condus gruparea amintita intre 1988-2013.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: