Presedintia ia atitudine pentru a bloca restauratia mediocritatilor din Educatie. Mesaj catre ministrul PSD al Educatiei

news

Administratia Prezidentiala a solicitat ministrului Educatiei, Pavel Nastase, situatia directorilor unitatilor de invatamant numiti prin derogare, a precizat luni consilierul de stat Ligia Deca, mentionand ca o derogare generala este inoportuna.

„Ne dorim ca orice exceptie facuta de la regulile de concurs, stabilite prin metodologie, sa fie o chestiune exceptionala si nu o regula care sa se aplice indiferent daca avem sau nu alti candidati. Cred ca asa cum ne dorim cu totii ca persoanele care ne trateaza, daca sunt medici, sa fie unele cu o diploma valabila, asa ar fi normal ca cei care se ingrijesc de scolile in care invata copiii nostri sa fie calificati pentru post.

Sigur ca pot exista cazuri speciale, insa ele trebuie tratate ca atare, adica sa existe o motivatie coerenta si cineva sa-si asume raspunderea pentru astfel de derogari punctuale, in niciun caz nu cred ca este oportuna o derogare generala printr-un act normativ care sa permita ca si acolo unde ar exista alte persoane competente sa fie numite tot persoanele care au indeplinit in trecut functia de director si care fie nu s-au prezentat la concurs, fie nu l-au promovat.

(…) Administratia Prezidentiala a solicitat deja ministrului Educatiei o situatie a tuturor numirilor pe post a fostilor directori prin derogare de la metodologia initiala, impreuna cu justificarea acestor exceptii de la regula”, a declarat Deca, pentru Agerpres.

Ea a precizat ca a avut o discutie cu ministrul Educatiei si ca urmeaza ca Administratia Prezidentiala sa primeasca aceasta situatie.

„Speram ca cei care vor fi pusi in functie sa fie numai pe termen redus si numai in cazul in care efectiv nu se poate altfel. In niciun caz nu dorim sa fie dat un semnal in sistem ca si daca ignori un concurs care isi doreste tocmai profesionalizarea managementului scolar poti reveni ca director”, a completat consilierul de stat.

Pe functiile de director si director adjunct, ramase vacante dupa validarea rezultatelor concursului, pot fi numite si persoanele care pana la organizarea acestuia au ocupat aceste functii si nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise, a declarat duminica pentru AGERPRES secretarul de stat in Ministerul Educatiei Liviu Marian Pop.

„In urma analizarii aplicarii Metodologiei privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar s-a emis, prin derogare, o nota care prevede solutionarea situatiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire in functiile de director si director adjunct prin detasare, in interesul invatamantului.

Nota prevede ca in functiile de director si director adjunct, ramase vacante dupa validarea rezultatelor concursului, pot fi numite si persoanele care pana la organizarea acestuia au ocupat functii de director sau director adjunct in unitatea de invatamant respectiva si nu au participat la concurs sau au participat, dar nu au fost admise”, a afirmat secretarul de stat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: