Presiune pentru demiterea Laurei Codruta Kovesi dupa decizia CCR. Cum raspunde ministrul Justitiei, Tudorel Toader

news

Intrebat, marti dimineata, daca ia in calcul revocarea Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, ministrul Justitiei Tudorel Toader nu a negat aceasta posibilitate.

„Va asigur de faptul ca veti fi primii informati despre o astfel de posibilitate”, a raspuns Tudorel Toader, inainte de sedinta CSM.

Imediat dupa ce presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat ca sesizarea lui Calin Popescu Tariceanu privind anchetarea de catre DNA a modului de elaborare a OUG 13 a fost acceptata, televiziunile penalilor au declansat jihadul anti-DNA.

Avocatul Gheorghe Piperea a solicitat, la Antena 3, demisia celor care conduc DNA si Parchetul General: „Procurorul general si procurul sef al DNA trebuie sa demisioneze. Trebuie sa isi dea demisia si membrii CSM”.

Avocatul Pavel Abraham, un alt client fidel al Antena 3, a cerut si el ca Laura Codruta Kovesi sa demisioneze: „Trebuie sa-si ceara scuze. Ea s-a situat pe o pozitie de intimidare a guvernului”.

Presedintele CCR, Valer Dorneanu, a anuntat, luni, ca prin ancheta DNA privind OUG 13 s-a perturbat buna activitate a Guvernului.

„Consideram ca s-a perturbat buna activitate a Guvernului si s-au perturbat si relatiile care trebuie sa existe intre cele trei autoritati — judecatoreasca, executiva si legislativa. (…) Toate aceste lucruri s-au facut in timpul procesului legislativ, ordonanta era trimisa Parlamentului”, a declarat Valer Dorneanu.

El a precizat ca decizia s-a luat cu „o majoritate semnificativa”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: