Presiuni din PSD asupra lui Tudorel Toader pentru a solicita revocarea lui Kovesi si a lui Augustin Lazar. Mesaj oficial transmis ministrului

politica

Deputatul PSD Liviu Plesoianu i-a transmis o scrisoare deschisa ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in care tine sa ii adica aminte despre „abuzurile din Sistemul de Justitie romanesc”. Miercuri, Tudorel Toader va anunta daca va cere revocarea din functii ale celor doi procurori sefi de la DNA si Parchetul General.

„I-am transmis chiar acum ministrului Justitiei un mesaj ce contine trimiterea catre pagina de Facebook a Ambasadei SUA, unde poate citi atat Scrisoarea despre Abuzuri, cat mai ales comentariile dumneavoastra!
Iata continutul mesajului:

Stimate domnule Ministru,

Pentru ca milioane de romani urmaresc de ani de zile toate informarile cu referire la abuzurile din Sistemul de Justitie romanesc, am considerat necesar sa redactez o Scrisoare deschisa si sa o trimit atat catre toti europarlamentarii de la Bruxelles, cat si catre ambasadele din Romania.

Dupa cum se poate vedea, Scrisoarea publicata pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA a generat foarte multe comentarii si aprecieri, semn ca cei care nu au o „cultura precara” (asa cum sustinea Procurorul General al Romaniei, domnul Augustin Lazar) vor sa se stie ca EXISTA si ca vocea lor CONTEAZA!”, a scris Plesoianu pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni dimineata ca a prelungit pana miercuri termenul pana la care va prezenta evaluarea in privinta procurorului general si a sefei DNA.

„Miercuri voi organiza o conferinta de presa si va voi da toate amanuntele”, a declarat Toader, in contextul in care termenul de doua saptamani – in care a anuntase ca va publica evaluarile pentru procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi si procurorul general, Augustin Lazar – expira astazi.

Ministrul Justitiei a justificat amanarea prin faptul ca timp de doua zile a fost la Bruxelles.

„Am incheiat evaluarile. Miercuri, la pranz, voi organiza o conferinta de presa si va voi raspunde la toate intrebarile. Voi da toate raspunsurile posibile”, a spus ministrul Tudorel Toader, luni, la Ministerul Justitiei.

Intrebat ce parere are despre precizarile presedintelui Iohannis care s-a declarat multumit de activitatea lui Lazar si Kovesi, Tudorel Toader a declarat: „Eu imi voi exprima opinia in scris si prin raspunsurile pe care le voi da in conferinta de presa”, a explicat ministrul Justitiei, explicand ca amana cu doua zile comunicarea concluziilor, pe motiv ca are programate o serie de intrevederi.

El a precizat si ca luni va avea o intalnire cu ambasadorul SUA si va merge iar la Bruxelles.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: