Presiuni in fata DNA, zeci de sindicalisti au venit sa il sustina pe Radoi. Seful lor este audiat de 12 ore de procurori

news

Zeci de sindicalisti s-au strans, miercuri seara, in fata DNA pentru a-l sustine pe seful lor, Ion Radoi. Radoi este audiat de procurori de peste 12 ore.

UPDATE Radoi a plecat de la DNA cu putin inainte de ora 23.00. El a fost plasat sub control judiciar de procurori

Sunt aproximativ 40 de sindicalisti, anunta televiziunile de stiri. Acestia stau pe trotuarul din fata DNA.

Ion Radoi, liderul sindatului de la Metrorex, a fost adus cu duba la DNA pentru a fi audiat in dosarul acordarii spatiilor comerciale din statiile de metrou, anunta jurnalista Ionela Arcanu, specializata pe justitie.

„Ion Radoi a fost adus cu duba la DNA. Urmeaza sa fie audiat, apoi procurorul de caz decide daca ia vreo masura in cazul sau”, a detaliat Arcanu.

Procurorii DNA au efectuta 16 perchezitii, miercuri dimineata, in mai multe locuri din Capitala, toate avand legatura cu afacerile sindicatului lui Ion Radoi. Potrivit televiziunilor de stiri, perchezitiile au loc la sediul sindicatului, acasa la Radoi si primariile Sectorului 3 si Sectorului 5.

Primariile conduse de Robert Negoita si Cristian Popescu Piedone au refuzat pana acum sa demoleze chioscurile din statiile de metrou de pe raza acestor sectoare.

Antena 3 anunta ca Radoi a fost dus deja la audieri.

„Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2018 – 2021.

In cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in 16 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Prahova si Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor institutii publice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se anunta intr-un comunicat al DNA.

Sindicatul de la Metrorex nu a avut pana acum nicio reactie oficiala.

Mai mult despre: ,

Comentarii: