Presiunile Antena 3 si RTV in cazul Sorina Pintea au efect. Marcel Vela anunta controale

politica

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat miercuri ca a dispus un control in legatura cu modul cum au actionat politistii cand au transportat-o pe Sorina Pintea la spital, precum si in legatura cu eliberarea actelor medicale. Victor Costache, ministrul Sanatatii, a spus ca este regretabil ca un bolnav a fost incatusat.

„Pentru a clarifica ceea ce s-a intamplat aseara, am dispus sefului Politiei Romane sa faca o verificare pentru modul de actiune al politistilor”, a anuntat Vela.

Ministrul de Interne a precizat ca a cerut si directiei medicale sa faca un control in legatura cu avizele medicale date in acest caz. Marcel Vela a spus ca, in functie de raportul sefului politiei si al directiei medicale, se vor lua masurile necesare.

Ministrul interimar al Sanatatii, Victor Costache, a declarat, miercuri, intrebat ce parere are despre modul in care a fost dus la spital fostul ministru, Sorina Pintea, in prezent aflata in arest, ca este „regretabil” ca un bolnav a fost incatusat.

„Stiu ca doamna Pintea are o afectiune autoimuna si trebuie sa avem grija cu toti pacientii din Romania, mai ales in acest context cand sunt fragilizati. Nu am vazut imaginile de ieri seara, dar din sursele dvs trebuie sa fim mai atenti. Nu am vazut imaginile. Este regretabil sa incatusam un bolnav”, a spus Costache.

„Am sa discut cu ministrul de Interne, va promit. Nu putem incatusa persoane bolnave care nu prezinta risc. Poate ar trebui adaptate procedurile”, a mai declarat ministrul.

Avocatii Sorinei Pintea au depus o sesizare catre Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 din Bucuresti, reclamand faptul ca fostului ministru i-au fost incalcate mai multe drepturi, ca a fost expusa in situatia in care se afla, adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta.

Sorina Pintea a fost scoasa din arest, marti seara, si dusa la policlinica MAI. Ea avea ochii in lacrimi, anunta televiziunile de stiri ale penalilor, Antena 3 si Romania TV.

”O persoana privata de libertate, in baza unui mandat de arestare preventiva, a fost condusa intr-un centru medical de diagnostic si tratament, din reteaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult medical de specialitate.”, a transmis, marti seara, Politia Capitalei.

„Starea ei de sanatate se degradeaza permanent”, a deplans-o Radu Tudor la Antena 3 pe Sorina Pintea.

Antena 3 a declansat o ampla campanie de victimizare a Sorinei Pintea, sustinand ca aceasta este tot mai bolnava. Postul lui Voiculescu afirma ca Pintea va fi dusa din nou la spital.

Antena 3 a afisat burtiere in care li se atrage atentia telespectatorilor ca „Sorina Pintea nu poate manca si merge” sau ca „Pintea are partea stanga amortita”.

Mugur Ciuvica a atacat dur decizia Tribunalului Bucuresti ca Sorina Pintea sa fie trimisa in arest preventiv. „S-a revenit la sistemul inventat de Basescu, prin arest preventiv sa il obligi sa faca denunturi, sa puna presiuni pe cel acuzat. Asta nu are legatura cu ‘o tara ca afara’, are legatura cu revigorarea luptei anticoruptie. cum spun astia”, a sustinut Ciuvica.

„Refuz sa cred ca legea se aplica prosteste, fara niciun fel de judecata si fara niciun fel de nuante. Probabil ca exista o prevedere legala conform careia oamenii trebuie scosi din Arest si dusi in catuse. Trebuie sa ai grija daca nu de sanatatea omului… macar de imaginea sa, chiar daca este doar un arestat. Hai sa nu o aratam asa cum este intr-un moment de cadere fizica si psihica. Incercati sa-i aparati demnitatea cat se poate.

De ce nu a fost dusa cu o Ambulanta?! Se vede clar ca femeia are niste probleme de sanatate. Care-i rostul? Cui serveste chestia asta? Din pacate, Sorina Pintea arata foarte prost… se confirma ce ne spuneau apropiatii sai… ca are fata tumefiata. Sunt niste practici pe care le credeam apuse. Daca asta este justitie… mai bine te lipsesti!”, a spus si Liliana Ruse la Romania TV.

Cristian Tudor Popescu a ironizat, luni, tentativa Sorinei Pintea de a scapa de arest prin invocarea agravarii bolii sale. El a adus aminte ca aceasta stratagema este „o regula” la PSD.

„Ma mir ca nu s-a dus la Floreasca, acolo era mai bine, o tineau mai mult. Doamna a procedat gresit cu aceasta boala autoimuna. Este o boala lunga, chiar foarte lunga, nu este acuta. Medicii au procedat profesionist, au vazut-o, i-au spus ‘cucoana, du-te in arest ca nu ai de ce sa stai aici, cu aceasta bolicica autoimuna’. A gresit, daca isi baga un coronavirus de pilda, nu era bine? Facea o carantina de 14 zile, scapa de arest, nu a fost inspirata.

La PSD e regula, cum e groasa, omul imediat sufera de ceva: atac de panica, un guturai violent si ajunge in spital. Asta daca nu are imunitate parlamentar, daca are imunitate nu se oboseste”, a spus CTP la Europa FM.

CTP a ironizat si modul in care Antena 3 face eforturi sa o victimizeze pe Pintea.

„A inceput sa fie victimizata la un anumit post de televizune. Se afla pe un pat de spital cu tuburi bagate peste tot”, a adaugat CTP.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: