„Pretul era Romania”. Dragnea, primele declaratii facute jurnalistilor. Se crede martir – Video

news

Liviu Dragnea, fostul stapan al PSD, a sustinut joi in fata judecatorilor ca a ajuns la inchisoare pentru ca nu a dorit sa plateasca un anumit pret. Intrebat ulterior de jurnalist care a fost acest pret, Dragnea a raspuns: „Pretul era Romania”.

„Doamna presedinte, am crezut si inca mai cred ca un om nu poate fi condamnat decat de o instanta constituita cu respectarea legii. In conditiile in care CCR a spus ca completurile de 3 judecatori trebuie sa fie specializate, nu cred ca se poate vorbi de o decizie echitabila daca completul s-a constituit fara respectarea legii. De asemenea, indiferent de proceduri sunt acelasi. Cu toate ca in presa s-a spus ca vreau sa ies cu orice pret din inchisoare, daca voiam, puteam sa platesc un pret, dar n-am vrut compromisuri. Si eu am dreptul la un proces echitabil ca orice om si stau nevinovat de 8 luni la inchisoare”, a declarat Dragnea in fata judecatorilor ICCJ.

Intrebat ulterior de jurnalisti la ce s-a referit, Dragnea a raspuns: ”Pretul era Romania!”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ia in discutie joi contestatia fostului lider PSD Liviu Dragnea la executarea pedepsei de 3 ani si 6 luni primite in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea a fost adus, joi dimineata, la sediul ICCJ cu o autospeciala a Politiei.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului intocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, in schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la mentinerea ilegala in posturi a doua angajate – Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica.

Cele doua nu s-au prezentat la serviciu si nici nu au prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor de munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul Organizatiei PSD Teleorman, a aratat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica sa se angajeze si sa fie remunerata in cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat ca a contribuit, prin influenta pe care o avea in calitate de presedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu si Anisa Niculina Stoica sa fie mentinute in functie la DGASPC Teleorman.

Mai mult despre:


Comentarii: