„Prezint public copia falsului!”. Fost sef al ANAF, dovezi grave privind o actiune de politie politica in beneficiul lui Dragnea

news

Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF, acuza aceasta insititutie ca a falsificat documentul in baza caruia a fost demarat controlul la Rise Project, la scurt timp dupa ce jurnalistii au dat publicitatii afacerile lui Dragnea din Brazilia.

„Slugile lui Dragnea din ANAF au falsificat documente pentru a justifica controlul redactiei Rise Project, in 2017! Prezint public copia falsului!

Scopul: identificarea presupusilor finantatori care ar fi asigurat deplasarea jurnalistilor Rise Project pentru investigarea afacerilor si proprietatilor lui Liviu Dragnea din Fortaleza (Brazilia)!

Pe 7 iulie 2017, va anuntam ca locotenentii lui Dragnea, numiti la conducerea ANAF, au simulat (pe baza unei ‘anonime’) o analiza de risc, si-au ales executantii si au ordonat misiunea de a intimida redactia Rise Project.

Rezumatul atacului grobian asupra libertatii presei:
au inventat/creat persoana Carmen Bungescu, careia i-au atribuit, in fals, functia de contabil al Asociatiei Rise Project, inclusiv o adresa fictiva (vezi documentul atasat);
– personajul inventat, Carmen Bungescu, ‘sesizeaza’ un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redactii mass-media: anume ca unii redactori lucreaza pe baza de contracte de cesiune de drepturi de autor, desi se presupune ca presteaza activitati care ar fi trebuit sa fie remunerate pe baza unui contract de munca;
– pe baza acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: ‘nu-l mai deranjati pe sefu’!’

Reiterez public solicitarea catre organele abilitate ale statului de a se autosesiza si de a demara cercetarile in vederea stabilirii persoanelor implicate in derularea acestor activitati profund ilegale”, a scris Stefan Diaconu pe Facebook.

Inspectorii Antifrauda de la ANAF au mers in control in redactia Rise Project la scurt timp dupa ce jurnalistii au publicat mai multe materiale in care sustineau ca Liviu Dragnea are afaceri in Brazilia.

RISE Project a publicat joi un raport al Directiei Generale de Protectie Interna, intitulat “Nota privind aspecte care afecteaza climatul socio-economic al judetului Teleorman”, care descrie o “retea infractionala compusa din persoane cu putere de decizie in judet”, prin care Liviu Dragnea ar fi fraudat fonduri europene si guvernamentale. In acest document, Dragnea este prezentat drept “detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”.

Rise Project scrie ca raportul, aflat in prezent in arhiva DGPI, vorbeste despre afacerile cu bani publici ale gruparii, despre zeci de licitatii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrari fictive, donatii suspecte la partid, cercuri relationale si de influenta.

In acest raport, DGPI arata ca, initial, Tel Drum a fost preluata fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta si-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare si deszapezire prin intermediul unor licitatii trucate, iar unele dintre lucrari ar fi fost fictive. Documentul il identifica inca din primele randuri pe Dragnea ca fiind “detinatorul majoritar al actiunilor la purtator de la SC Tel Drum SA”. “Actiunile la purtator” sunt certificate anonime. Oricine detine aceasta hartie, care specifica un anumit procent din actiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. La vedere, insa, de corporatia Tel Drum se ocupa prietenii lui Dragnea din tinerete, care apar in acte, mai scrie Rise Project.

Raportul prezinta si “organigrama” gruparii, fiind trecuti in revista oamenii de baza ai liderului PSD: omul de afaceri Marian Fiscuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinas, fostul presedinte al Companiei Nationale de Drumuri Cristian Duica, directorul general al Tel Drum Petre Pitis, functionari de la Fisc si jurnalisti locali.

“In cursul anului 2006, datorita lipsei fondurilor la capitolul drumuri judetene, Liviu Nicolae Dragnea propune si obtine aprobarea consilierilor judeteni pentru contractarea unui credit pe 20 de ani in valoare de 400 milioane de euro pentru refacerea drumurilor judetene (…) castigatorul fiind tot SC Tel Drum SA, care si-a asigurat lucrari pe o perioada de 3 ani”, se arata in nota DGPI, potrivit Rise Project.

In acest context, jurnalistii Rise amintesc ca la inceputul lunii iunie PSD a modificat legea astfel incat Directia Generala de Protectie Interna sa fie exclusiv sub autoritatea ministrului de Interne, Carmen Dan, consiliera lui Liviu Dragnea la Consiliul Judetean Teleorman.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: