Prietenul lui Victor Ponta a cerut aprox. 500.000 euro pentru a vorbi despre FOAMETE

news

Fostul premier britanic, Tony Blair, cu a carui prietenie se lauda deseori Victor Ponta, a starnit un imens scandal in Marea Britanie dupa ce s-a aflat ca a cerut 330.000 de lire sterline pentru a vorbi la o conferinta dedicata luptei impotriva foametei.

Organizatorii au refuzat sa ii ofere suma solicitata, astfel incat ici Tony Blair nu a dorit sa-si mai sustina discursul. Conferinta a inceput duminica, la Stockholm.

Blair dorea ca banii sa fie transmisi fundatiei de caritate a sotiei sale, Cherie Blair. Daca organizatorii conferintei ar fi fost de acord, fostul premier britanic ar fi primit 275 de lire sterline pe secunda, el urmand sa sustina un discurs de 20 de minute.

Anul trecut, in cadrul aceleiasi conferinte, fostul presedinte al SUA, Bill Clinton, a fost platit cu 327.000 de lire pentru un discurs de 30 de minute. Acum, organizatorii au incercat sa-l atraga pe Blair, pentru ca impactul mediatic al conferintei sa fie cat mai mare.

Reprezentantii lui Blair au negat insa informatiile, sustinand ca nu au fost contactati de nimeni. Ei sustin ca s-a luat legatura cu fundatia lui Cherie Blair, aceasta fiind rugata sa il contacteze pe Tony Blair. Fostul premier ar fi refuzat insa oferta pentru ca avea alte angajamente, mai sustin acestia, citati de The Independent.

In 2007, Blair a primit 327.000 de lire pentru un discurs de 20 de minute pe care l-a sustinut in fata a 600 de membri ai Partidului Comunist Chinez, fiind platit de un puternic om de afaceri, Dongguan Guangda. In 2009, Blair a castigat alti 400.000 de lire sterline pentru un discurs de 30 de minute in Filipine.

Printre clientii controversati ai firmei de consultanta a lui Tony Blair ss-au numarat guvernul din Kazahstan, care i-a platit 16 milioane de lire sterline, si cel din Kuweit, de la care a incasat 27 de milioane de lire sterline.

Tony Blair este un bun prieten si al premierului roman Victor Ponta, cei doi intalnindu-se deseori la Bucuresti sau in strainatate. Recent, in strategia de guvernare a PNL, s-a dezvaluit ca firma lui Tony Blair acorda consultanta si guvernului Romaniei.

ponta_blair_88639900-465x390

Citeste si: Ponta si Blair, o prietenie de 400 de milioane de dolari. Bani pierduti de Romania. Coincidente BIZARE in afacerea datoriilor Rompetrol

Astfel, Tony Blair Associates ar gestiona o unitate de coordonare (Delivery Unit) lansata de Secretariatul General al Guvernului. Potrivit HotNews.ro, in documentul PNL, la capitolul dedicat „Grupurilor strategice la nivelul guvernului” se arata ca „unitatile de coordonare sunt blocate de interese politice si lipsa de coordonare”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: