Prima Doamna a Ucrainei a salvat din razboi peste 400 de copii bolnavi de cancer

externe

Peste 400 de copii ucraineni bolnavi de cancer au fost evacuati in vederea primii unui tratament in strainatate de la inceputul razboiului, datorita Olenei Zelenska, sotia presedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit Presedintiei ucrainene.

Zborurile pentru transferul copiilor ucraineni bolnavi de cancer care se afla in zonele de lupta au fost organizate cu sprijinul leadershipului tarilor straine si acorduri intre prima-doamna a Ucrainei, Olena Zelenska, si omoloagele sale din alte tari, se arata intr-un comunicat al Presedintiei ucrainene.

Zborurile au inceput in ”primele saptamani de razboi prin cooperare cu organizatii de voluntari si medicale”, se mai precizeaza in comunicat.

”Pentru a asigura siguranta copiilor bolnavi de cancer, acestia sunt mai intai adusi la Liov – la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest (ZUSDMC)”, se mentioneaza in comunicat, adaugand ca ”insotiti de echipe medicale, pacientii tineri impreuna cu rudele lor sunt ulterior transportati in Republica Polonia, la o clinica special creata, Unicorn. Acolo, copiii sunt repartizati sa primeasca tratament permanent in Polonia sau in alte tari europene”.

”In prezent, peste 400 de pacienti tineri continua tratamentul in tari pasnice”, potrivit comunicatului, citat de News.ro.

De asemenea, Olena Zelenska a multumit tuturor medicilor implicati in aceasta activitate pe pagina sa de Facebook si a scris despre povestea fiecarui medic de la Centrul Medical Specializat pentru Copii din Ucraina de Vest.

”Este timpul sa va prezentam medicii care fac toate acestea, care traiesc la locul de munca, trateaza nu doar boli, ci si suflete, pentru ca in timpul razboiului au devenit psihologi, consilieri, prieteni, familie pentru cei care au nevoie”, a scris ea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: