Prima femeie lovita de un meteorit, chiar in casa. Bolovanul spatial are 4,5 miliarde de ani

externe

Ann Hodges din Alabama (Statele Unite) este primul om care a fost lovit de un meteorit. Evenimentul a avut loc in urma cu exact 65 de ani, pe 30 noiembrie 1954.

Ann Hodges se relaxa pe canapeaua din casa ei cand tavanul a fost strapuns de un bolovan care a lovit-o in coapsa stanga. Socul a fost imens, relateaza space.com.

Bolovanul era un meteorit cu o varsta de peste 4,5 miliarde de ani. Ann Hodges a devenit astfel primul om care a fost lovit de un meteorit. Bolovanul cantarea 3,8 kg si i-a invinetit femeii partea stanga a corpului.

Hodges avea atunci 31 de ani. Meteoritul era jumatate dintr-o bucata care s-a rupt la intrarea in atmosfera Pamantului. Cealalta jumatate s-a prabusit la cativa kilometri departare de casa femeii.

In 2017, o bucata de numai 10 grame din meteoritul care a lovit-o pe femeie s-a vandut la o licitatie cu 7.500 de dolari.

Inainte ca meteoritul sa loveasca locuinta lui Hodges, numerosi locuitori din estul Alabamei au declarat ca au vazut o lumina puternica pe cer. Casa femeii a fost acoperita de praf dupa ce a fost lovita. Numerosi americani au luat apoi cu asalt zona ca sa o vada pe femeia lovita de meteorit. Cand  sotul acesteia s-a intors de la munca, a vazut o multime de oameni in fata casei.

„Am avut ceva agitatie in jur astazi. Nu am mai putut sa dorm dupa ce am fost lovita”, a declarat Hodges pentru Associated Press.

Meteoritul a fost donat de Hodges Muzeului de Stiinte Naturale din Alabama.

Iat-o pe Ann Hodges pozand cu meteoritul in brate alaturi de orimarul localitatii si de seful politiei.

 

Mai mult despre:


Comentarii: