Prima putere din UE care respinge modificarile facute de PSD-ALDE la Codul de procedura penala: „Ne temem ca acestea vor afecta cooperarea judiciara dintre tarile noastre si Romania”

news

Ambasadoarea Frantei la Bucuresti, Michele Ramis, a avertizat joi ca modificarea Codului de Procedura Penala, votata luni noaptea in Parlament, poate afecta cooperarea judiciara dintre Romania si celelalte state membre UE.

“Partenerii europeni si-au manifestat preocuparea fata de modificarile la codul de procedura penala adoptate acum doua zile. Ne temem ca acestea vor afecta cooperarea judiciara dintre tarile noastre si Romania. Uniunea Europeana este un spatiu juridic integrat si tot ce se intampla intr-o tara poate avea consecinte in restul tarilor. Dar procesul nu e terminat, vom examina atent, cu respectarea prerogativelor si puterilor fiecarei institutii romane”, a declarat joi Michele Ramis, citata de g4media.ro.

Ambasadoarea Frantei a facut declaratiile in marja conferintei “Protectia copilului – aspecte legislative si cooperare inter-institutionala”, eveniment organizat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in parteneriat cu Ambasada Frantei in Romania si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC).

Comentarii: