Categories: news

Prima reactie a Cotroceniului fata de situatia EXPLOZIVA din Transnistria. Liderii separatisti au decis ALIPIREA la Rusia

Purtatoarea de cuvant a presedintelui Klaus Iohannis, Marina Dobrovolschi, a transmis ca „se impune o atitudine retinuta si o abordare responsabila” a situatiei din Tiraspol, pentru a evita „escaladarea artificiala a tensiunilor”.

Aceasta este prima reactie a Cotroceniului dupa ce autoritatile din transnistria au facut primul pas pentru aderarea la Federatia Rusa, respectiv liderul de la Tiraspol a semnat un decret prin care cere armonizarea legislatiei locale cu cea rusa.

„Romania reitereaza pozitia sa ferma si consecventa in sensul ca este necesara o solutie politica negociata in dosarul transnistrean, dar cu respectarea deplina a suveranitatii si integritatii Republicii Moldova. Este nevoie de progrese in formatul 5 plus 2, care ramane cadrul unic pentru identificarea unei astfel de solutii. Iar Romania sustine eforturile presedintiei in exercitiu a OSCE in acest scop.

Apreciem ca declaratiile la care faceti referire se inscriu intr-o retorica provocatoare in contextul apropierii asa-ziselor alegeri prezidentiale programate sa aiba loc in luna decembrie in regiunea transnitreana. Se impune o atitudine retinuta si o abordare responsabila a acestui subiect pentru a evita escaladarea artificiala a tensiunilor”, a transmis purtatoarea de cuvant a Cotroceniului.

Nici Republica Moldova, nici Rusia n-au comentat decizia de la Tiraspol. Totusi demersul nu poate fi ignorat in conditiile in care Moscova si-a intensificat in ultima vreme manevrele militare din regiunea separatista unde sunt detasati 1.500 de soldati rusi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

50 de minute ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

9 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

9 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

9 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

9 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

6 ore ago