Prima reactie a lui Kim Jong-Un in urma testului cu bomba H. Coreea de Nord se declara „invincibila”

externe

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a apreciat drept o „mare victorie” cel de-al saselea test nuclear realizat de tara sa duminica trecuta si a laudat munca oficialilor si expertilor care l-au realizat, informeaza agentia de stat KCNA, preluata duminica de EFE.

In cadrul unui eveniment desfasurat aparent sambata la Phenian, care a coincis cu cea de-a 69-a aniversare a infiintarii Coreei de Nord, Kim a spus ca testul nuclear a fost o „mare victorie castigata de poporul coreean cu costul sangelui sau”.

Pe 3 septembrie, armata nord-coreeana a efectuat cel de-al saselea sau si cel mai puternic test nuclear cu o bomba cu hidrogen, fapt ce a declansat o condamnare puternica din partea comunitatii internationale si a sporit tensiunea in regiune.

Receptia, la care au luat parte de asemenea oameni de stiinta si ofiteri, a servit pentru a sarbatori succesul testului atomic si pentru a-i lauda pe „acei care si-au indeplinit sarcina cu realism si mandrie”, a subliniat KCNA.

Mass-media de la Phenian au profitat sambata de festivitatile de aniversare a crearii Coreei de Nord pentru a revendica statutul acesteia de „natiune nucleara invincibila”, mai scrie EFE.

Prin intermediul principalului ziar nord-coreean, Rodong Sinmun, regimul lui Kim Jong-Un a sustinut ca armele nucleare fac din Coreea de Nord o tara „mai sigura” iar aceasta ar trebui sa continue dezvoltarea unui arsenal mai sofisticat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: