Prima reactie a lui Tolontan dupa momentul Emilia Sercan – Eugenia Voda: „Nu dati cu pietre in cainii de la stana! Sa ne gandim ce se intimpla daca ei chiar pleaca!”

news

Catalin Tolontan reactioneaza pentru prima oara dupa ce jurnalista Emilia Sercan a izbucnit in lacrimi cand i s-a reprosat ca a lucrat pentru Sorin Ovidiu Vintu, la emisiunea Eugeniei Voda la care era si el invitat.

”Cat a castigat pentru munca ei Emilia Sercan am aflat, ne intereseaza si cat am pierde toti daca Emilia Sercan si-ar alege altceva de facut?”, se intreaba Catalin Tolontan pe Tolo.ro.

Tolontan foloseste un citat expresiv al unui comentator, ca raspuns la scena Emila Sercan-Eugenia Voda.

”I-am angajat pe jurnalisti drept caini la stana in conditiile in care aproape nimeni nu vrea sa se angajeze caine! Toti vrem sa fim ciobani, turisti, oi, pajiste, dar nimeni nu vrea sa fie caine”.

”Asa ca atunci cand dam cu pietrele dupa caini sa ne gandim ce se intimpla daca ei chiar pleaca!”

”Vreau sa va spun si eu ceva celor care sustineti ca ziaristii de investigatii trebuie sa se lase, sa renunte!”, se adreseaza cititorul colegilor sai forumisti.

Tolontan continua, dupa citatul comentatorului:

„La asta ma gandesc de 24 de ore. De cand am revazut imaginile traite la filmare, difuzate acum pe post si comentate de cei care spun ca s-a fisurat statuia.

Cui i-ar fi mai bine? Cum ar fi daca Emilia Sercan ar lasa in urma sa nu doar microfonul-lavaliera, ci si carnetul de ziarist?”

”Cateva siteuri incep sa vehiculeze ideea ca, de fapt, episodul de la TVR are semnificatia unui piedestal crapat. Ca, de fapt, Emilia nu e Emilia. Si ca ziaristii astia de investigatie sunt niste fatade”, spune Tolontan, adaugand ca ”e ceva straniu aici”, din moment ce ”Emilia Sercan a ajuns ”viral” pentru ca a fost sincera, nu pentru ca a ascuns ceva. (…)

In primul rand, Emilia Sercan a ajuns ”viral” pentru ca a fost sincera, nu pentru ca a ascuns ceva. Intr-o discutie telefonica, Mihnea Maruta, creatorul siteului pressone, unde publica ziarista, sintetizeaza foarte bine situatia reala: ”Ea a avut deschiderea sa spuna ”Uitati, eu am framantari de constiinta”. Asta e o proba de transparenta, ceva ce trebuie apreciat”.

In al doilea rand, niciodata Emilia Sercan nu a cerut vreo statuie pentru efortul pe care l-a depus in serviciul public. Nu are ce monument sa se crape.(…)

Emilia Sercan e intr-un moment de cumpana pentru ca a fost onesta si si-a recunoscut framantarile.

Ce as vrea sa-i spun?

Acum cateva saptamani, cand am gresit si am recunoscut in episodul cu Muzeul de Geologie si radiatiile, au existat oameni care nu ne-au iertat. (…) In acea zi suna un telefon. Este Patrick Andre de Hillerin, de la ”Catavencii”.

”Nu stiu de ce v-am sunat. Asa am simtit”, spune PAH si continua: ”Asta e! Se intampla! Gresim si o luam de la capat”.

Textul integral, pe Tolo.ro

Jurnalista de investigatii Emilia Sercan a parasit in lacrimi o emisiune de la TVR 1 dupa ce realizatoarea Eugenia Voda i-a reprosat ca a lucrat in trecut pentru Sorin Ovidiu Vintu.

Sercan a participat impreuna cu Catalin Tolontan la emisiunea „Profesionistii”. Intrebata despre momentul in care s-a angajat la Realitatea TV, cand era detinuta de SOV, pe un salariu de 8.500 de euro pe luna, Sercan a izbucnit in plans.

„Sunt o impostoare. Cum sa pretind eu ca sunt o profesionista a presei din moment ce eu am facut marele compromis cu Vantu? Eu l-am investigat pe Vantu”, a spus jurnalista.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: