Prima reactie de la varful PSD dupa refuzul presedintelui: „Iohannis insulta PSD, insulta electoratul PSD”

politica

Baronul Dumitru Buzatu, presedinte al CJ Vaslui, a declarat, joi, ca presedintele Iohannis „insulta PSD, insulta electoratul PSD” prin refuzul de a accepta ministrii propusi de Viorica Dancila.

„Lucrul cel mai important acum este miscarea aceasta, de a se prezenta in fata Parlamentului. S-a emis data de 19 septembrie, vom vedea daca data a ramas stabila. Nu poate fi amanat foarte mult acest proces.

Exista vreo obligatie ca guvernul sa fie decat al PSD. Eu mi-as dori sa fie rapid un gyevrn al PNL cu USR. Estimez ca se va derula o perioada de austeritate severa la care va fi supus poporul roman. Aplicati-va programul si vom vedea daca cetatenii sunt multumiti. Nu ne temem, daca nu mai avem majoritate, sa vina ei.

Noi cautam atat individual cat si prin negociere sa obtinem majoritatea.

Iohannis insulta PSD, insulta electoratul PSD, este o activitate nefolositoare. Nu ii face decat sa-i infrajbeasca pe cei carora li se adreseaza”, a declarat Dumitru Buzatu la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi, la Palatul Cotroceni, ca refuza remanierea propusa de premierul Viorica Dancila, pe care o considera ca fiind ”neavenita si nepotrivita”.

„Doamna prim ministru imi cere o remaniere guvernamentala. Imi solicita acolo doamna prim-ministru eliberarea din functie a unor ministri, a unor interimari si numirea a 6 ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar”, a declarat seful statului, care considera solicitarea premierului „cras neconstitutionala”.

El a adaugat ca premierul trebuie sa se prezinte in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului, „altfel lucrurile nu se pot rezolva”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: