Primaria lui Piedone i-a livrat 30.000 euro lui Iosif Buble, patronul stiripesurse.ro. Piedone, laudat de 103 ori pe site din ianuarie

politica

CURS, institut de sondare detinut de patronul stiripesurse.ro, Iosif Buble, a primit pe 6 iulie un contract cu Primaria Sectorului 5, condusa de Cristian Popescu Piedone, in valoare de 30.000 de euro. Contractul a fost oferit prin incredintare directa.

Acum o saptamana, primaria lui Piedone ii incredinta direct un contract de 30.000 de euro unuia dintre patronii media care gazduiesc si promoveaza toate actiunile sale, anunta Libertatea. E vorba de Centrul de Sociologie Urbana si Regionala CURS SRL. Din 2017, acesta e detinut in proportie de 100% si administrat de Iosif Buble. Care e si patronul stiripesurse.ro, site si pagina de Facebook cunoscute pentru promovarea edilului sectorului 5.

Fata de celelalte cumparari directe avute de CURS, cea cu Primaria Sectorului 5 este cea mai consistenta. In rest, institutul de sondare va primi sume mai mici: 40.000 de lei (8.000 de euro) de la Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat – ISCIR pentru un studiu privind „gradul de satisfactie al consumatorilor”. 70.000 de lei (14.000 de euro) de la Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala pentru un sondaj de opinie – „cercetare cantitativa (studiu sociologic) – studiu de evaluare specifica.

Cealalta afacere detinuta de Iosif Buble, stiripesurse.ro, e un agregator al actiunilor post-electorale facute de Piedone. 103 stiri cu tag-ul „Cristian Popescu Piedone” sunt pe site-ul stiripesurse.ro din ianuarie 2021 si pana la jumatatea lunii iulie.

Citeva dintre stirile laudative publicate de stiripesurse.ro:

Piedone a verificat stadiul lucrarilor de la scoala Ion I. C. Bratianu: „Va fi gata in octombrie. Va promite Piedone!”

Aladin – noua porecla primita de Piedone de la subordonatii sai din Primarie: ce semnificatie are

‘Minunea’ lui Piedone: Parc ridicat in 30 de zile in sectorul 5 din Capitala

Piedone a descins pe strazi in mai multe locuri din sectorul 5 pentru a verifica stadiul lucrarilor de investitii (VIDEO)

Cascada de materiale laudative ori de promovare nu se opreste aici, ci continua pe retelele de socializare. Unde filmuletele postate de stiripesurse.ro urmaresc toate actiunile lui Piedone si aduna sute de mii de vizualizari. De exemplu, cel mai recent video cu Piedone postat de stiripesurse.ro, din 10 iulie, inaugurarea unui parculet de pe strada Arbanasi, a adunat deja aproape 600.000 de vizualizari.

Si patronul Iosif Buble da share cu articole laudative pe grupul „Sustinem Cristian Popescu Piedone”. Acum doua saptamani, pe 2 iulie, Cristian Popescu Piedone i-a dat o replica liderului liberal Ludovic Orban. Iosif Bublea facut o stire din declaratiile lui Piedone, iar cel care a distribuit-o pe facebook, in grupul „Sustinem Cristian Popescu Piedone”, a fost chiar patronul Iosif Buble! „Zbang”, a adaugat Buble alaturi de link-ul stirii „Piedone ii da o replica dura lui Ludovic Orban: Mai «omule galben»… Printre divine si mandoline, te visezi capitan”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: