news

Primarii PSD din Capitala, noua afacere scandaloasa. Medicii n-au echipamente, Primaria Sector 2 cumpara mobilier urban de peste 600.000 euro

USR Bucuresti anunta ca Primaria Sectorului 2 achizitionat, chiar in aceste zile in care spitalele se confrunta cu grave lipsuri, mobilier pentru locuri de joaca in valoare de peste 600.000 de euro. Achizitia a fost facut astfel incat sa nu fie nevoie de licitatie, firma castigatoare fiind una sa casa.

„Radu Mihaiu, candidatul USR la primaria Sectorului 2, ne arata tunurile care se dau in vreme de pandemie de Coronavirus. ADP Sector 2, condus de domnul condamnat penal definitiv (pentru mita) Alin Drugau, stie foarte bine aceste lucruri.

Asa ca ieri, 27 martie, a facut achizitii de 3 milioane de lei pentru …locuri de joaca. Pe langa lipsa evidenta de oportunitate a acestor achizitii, putem observa ca:

1. Desi este vorba de obiecte pentru locuri de joaca si contractele se fac cu acelasi furnizor, ele sunt ‘impartite’ in mai multe achizitii, atfel incat sa nu se faca ‘pragul’ de la care e necesara licitatia. Toate achizitiile se fac deci direct, ‘pe prietenie’. In acest fel ceilalti furnizori sunt exclusi, desi poate, ar putea oferi preturi si conditii mai bune.
2. Furnizorul in cauza este abonat la contracte cu ADP sector 2, avand deja un alt contract cadru in valoare de 1 milion si jumatate de lei.

Acum, cand toti antreprenorii obisnuiti isi fac griji pentru afacerea lor, unii, prieteni cu baietii destepti de la primaria sectorului 2, profita din plin.

Ironia sortii este ca, de astazi, toate parcurile bucurestene sunt inchise”, anunta USR Bucuresti.

Alin Drugau a ajuns director general adunct dupa ce a fost condamnat pentru coruptie in 2006, tocmai pentru fapte comise privind traficul de influenta si mita luata pentru “traficarea” unor spatii comerciale tocmai atunci cand era consilier juridic al ADP Sector 2. La data numirii, in 2017, cazierul sau era din nou curat, scria Cetateanul in 2017.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja
Tags: alin drugau

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

22 de minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

56 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

O oră ago