Primarul PNL al Resitei: „Daca maine ar fi alegeri, ar fi o catastrofa. S-ar putea sa fim sub AUR”

politica

Primarul Resitei, Nelu Popa (PNL), are critici dure la adresa conducerii centrale a partidului, sustinand ca partidul a ajuns chiar sub AUR in privinta intentiei de vot.

„Oamenilor astora parca li s-a intunecat mintea pentru ca e suficient sa comanzi un sondaj de opinie sa vezi unde ne-am dus.

Cred ca daca maine ar fi alegeri, ar fi o catastrofa. Cred ca PSD s-a dus spre 40 la suta fara sa faca nimic. Probabil si AUR s-a dus la deal si noi s-ar putea sa fim sub AUR la ora asta! Reactia presedintelui Iohannis cu Ciolos mi se pare total inadecvata, mi se pare o gluma de prost gust!

Si, va devoalez o discutie privata, ma aflu in situatia in care mi-a spus Ilie Bolojan, in decembrie anul trecut: ‘Nelule, nu stiu ce se intampla, dar s-ar putea ca peste trei-patru luni sa ne cautam partid!’ Ma uit stupefiat la tot esichierul politic si nu inteleg nimic”, a declarat Nelu Popa, citat de Express de Banat.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, de la Bruxelles ca este „hotarat” sa faca reforme cu PSD pentru ca „cineva trebuie sa sprijine guvernul in Parlament”. El a atacat din nou USR, pe care i-a numit „crizatori”.

Intrebat cum isi va pune in aplicare reformele, avand in vedere ca noul guvern Ciuca va fi sustinut de PSD in Parlament iar el a acuzat deseori PSD ca blocheaza reformele, Iohannis a inceput sa atace USR.

„Trebuie sa vedem lucrurile asa cum vad si romanii. Trebuie sa se termine criza politica, care nu este despre problemele romanilor. A fost creata de unii care au vrut sa arate cat de importanti sunt si au aratat cat de neimportanti sunt, ca sa spun foarte franc.

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 si sunt hotarat sa ma implic total ca sa avem o reforma finalizata cu bine in Justitie, avem nevoie de o justitie independenta, dreapta. Legile justitiei sunt asa cum au rezultat pe vremea PSD-ului lui Dragnea, nu putem sa ramanem asa. Avem nevoie de reforma in administratie, in domeniul pensiilor, a salarizarii publice. Aceste lucruri au ramas in nelucrare.

Coalitia care a guvernat pana acum nu a reusit sa rezolve aceste probleme, zilele trecute s-a aratat cine au fost crizatorii. Cei care in loc sa faca reforme au produs crize.

Trebuie sa ne apucam de treaba, sa facem treaba cu cei care vor sa fie cu noi. Cineva trebuie sa guverneze si cineva trebuie sa sprijine guvernul in Parlament. Acesta este calculul politic si este un calcul pe care l-am facut pentru Romania si pentru romani. Asa se va intampla. Daca acest guvern va fi un an, doi sau trei, vom vedea. Dar problemele trebuie rezolvate”, a declarat Iohannis de la Bruxelles.

Intrebat cum comenteaza afirmatiile ca el l-a impus de fapt pe Nicolae Ciuca, Iohannis s-a enervat: „Asta cu vehiculatul este cam asa… Am luat o decizie, formarea unui guvern si nenumarati isi exprima opiniile, este dragut. Domnul Ciuca a fost propus de PNL, asa cum stiti cu totii”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: