Primarul unei comune din Buzau, judetul de unde provine premierul Ciolacu, face apel la mila publica pentru amenajarea unei toalete interioare la gradinita locala

news

Primarul comunei Lopatari, Claudiu Constantin, a facut un apel public catre cei care doresc sa ofere o mana de ajutor pentru amenajarea unei toalete interioare la gradinita din localitate, in situatia in care nu detine nici sumele necesare si nici forta de munca pentru realizarea lucrarii, astfel incat cei mici sa nu mai fie nevoiti iarna sa iasa in frig afara, relateaza Agerpres.

„#noifacemotoaleta” este sloganul campaniei prin intermediul careia primarul comunei Lopatari incearca sa obtina sprijin pentru amenajarea unor toalete in interiorul unitatilor de invatamant.

„Avem trei scoli in comuna Lopatari ale caror toalete sunt inca afara. Este pentru mine o mare durere si imi doresc sa rezolvam cat mai repede acest lucru pentru a intra in normalitate pentru copiii care inca mai fac scoala la noi. Anul acesta ne-am propus sa rezolvam problema la gradinita din satul Lopatari pana la inceputul anului scolar. Scoala a gasit o solutie sa elibereze camera arhivei ca sa avem spatiul pentru a amenaja o toaleta, iar noi am alocat din bugetul local o suma pentru materiale, insa din pacate nu ne permitem sa aducem o firma care sa faca lucrarile. Ne-am propus sa le facem cu baietii de la primarie si cativa oameni de la ‘ajutor social’, insa este presiune constanta pe ei si cu intretinerea drumurilor comunale (nu avem deocamdata niciun metru de asfalt). Asa ca trec peste rusine si spun direct si public: daca vrea cineva sa ne ajute cu orice – mana de lucru, plus de materiale mai de calitate, alte lucrari exterioare la gradinita – o comunitate intreaga va va multumi si poate in timp vom reusi sa ne pastram aici copiii si familiile tinere. Daca stiti pe cineva, trimiteti-i postarea asta, iar daca vreti sa ne dati un semn, suntem la un email distanta – primar@comunalopatari.ro”, a scris primarul comunei Lopatari, Claudiu Constantin, pe pagina sa de Facebook.

Datoriile pe care administratia locala le are in contul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) si bugetul mic al localitatii, situata in zona de munte a judetului Buzau, l-au determinat pe reprezentantul administratiei locale sa solicite sprijin astfel incat incepand din anul scolar viitor toaletele din curtile gradinitelor si scolilor sa dispara.

„In general functionam sub constrangeri financiare destul de serioase, avem de platit o esalonare la AFIR in suma de 23.000 lei pe luna si atunci bugetul este tot timpul sub presiune. Tot ce am putut sa alocam a fost 50.000 lei pentru gradinita din Lopatari, unde sunt cei mai multi copii fata de celelalte gradinite si am zis sa incepem anul acesta de acolo. 50.000 sunt insuficienti sa aduci o firma, sa faci toata lucrarea si atunci cel mai probabil ne vom permite doar materialele din suma aceasta, ramanand sa asiguram prin alte metode mana de lucru, cu oameni din primarie, cu cei de la ajutor social si altii care vor sa ne dea o mana de ajutor. Iarna e cel mai complicat pentru copii sa mearga la toaleta afara”, a declarat, pentru Agerpres, primarul Claudiu Constantin.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: