Primele disensiuni in coalitia PSD-ALDE-UDMR. Tariceanu vrea sa-l puna la punct pe Kelemen Hunor

politica

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca a luat act de pozitia exprimata de liderul UDMR Kelemen Hunor, care se impotriveste suspendarii presedintelui Klaus Iohannis, insa afirma ca ea „nu schimba cu nimic” decizia pe care o va lua PSD-ALDE.

” Ne vom consulta (cu PSD – n.r.), astfel incat decizia sa fie una comuna. (…) Suspendarea presedintelui Romaniei este evident un element al unei crize politice. (…) Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice, insa vreau sa fiu foarte clar: presedintele nu poate sa desconsidere votul si Constitutia.

Presedintele trebuie sa stie ca in atare conditii suspendarea este o actiune posibila. Am luat nota de ce a anuntat UDMR. Nu impartasesc parerea domnului presedinte UDMR, Kelemen Hunor, dar nu schimba cu nimic decizia care va fi luata cu privire la suspendare „, a declarat Tariceanu.

Kelemen Hunor a declarat, miercuri, ca nu exista motive constitutionale pentru suspendarea lui Iohannis.

„Eu sunt convins ca coalitia de guvernare PSD-ALDE, intr-un timp foarte rezonabil, va inainta alta propunere, pentru ca presedintele a recunoscut majoritatea, nu a cerut propuneri nici de la PNL, nici de la USR, nici de la UDMR, nici de la PMP. Sunt convins ca ei vor veni cu alta propunere azi, maine, poimaine. Nu exista niciun articol constitutional pe care se poate construi o initiativa de suspendare a presedintelui, eu nu vad acel articol care ar fi fost incalcat de presedinte. Suspendarea nu este fezabila si nici nu am sustine un astfel de demers”, a mai declarat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mentionat ca nu se poate discuta acum despre o criza politica in Romania, dar ca liderii coalitiei de guvernare si presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa aiba o discutie si impreuna sa gaseasca o solutie de coabitare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: