Primii REFUGIATI ajung astazi in Romania. Un partid ii asteapta cu PROTESTE

news

O prima transa de 11 refugiati din cota obligatorie ajunge joi, 3 martie, la Galati. In total, in urmatorii doi ani in Romania vor sosi 6.205 refugiati.

Nationalitatile celor care sosesc joi din Grecia nu au fost dezvaluite de autoritati. Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Galati va gazdui, din 3 martie, primii refugiati repartizati Romaniei conform cotelor obligatorii agreate la finalul anului trecut de liderii europeni, au declarat surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) sub anonimat, pentru Adevarul.

Cei 11 refugiati vor sosi pe 3 martie in Bucuresti, la bordul unei aeronave din Grecia, dupa care vor ajunge la Galati, acolo unde se afla unul dintre cele sase centre regionale care vor gestiona cei peste 6.200 de refugiati care i-au fost alocati Romaniei prin cotele obligatorii de redistribuire adoptate la finalul lui 2015.

Iata cum arata centrul de refugiati de la Galati:

Refugiatii alocati Romaniei vor fi selectati dintre cei aflati deja pe teritoriul UE, mai exact in Grecia si Italia, si vor veni pe parcursul a doi ani. Practic, sistemul cotelor obliga autoritatile romane sa transmita solicitari pentru relocare catre institutiile din Grecia si din Italia. Inspectoratul General pentru Imigrari din subordinea

Ministerului Afacerilor Interne a realizat planificarea pana la finalul anului 2017. Primele transe de refugiati care vor ajunge in Romania in urmatoarele luni insumeaza 315 persoane, 190 din Italia si 125 din Grecia, a declarat recent Eleodor Pirvu, sef de serviciu in cadrul IGI. Deocamdata, autoritatile romane nu au dat detalii despre tarile de origine ale refugiatilor care vor fi cazati in cele sase centre regionale.

Partidul Noua Dreapta protesteaza

“Aceasta relocare programata pentru data de 3 martie este in fapt o deportare efectuata impotriva vointei acestor imigranti care nu-si doresc sa traiasca in Romania dar si impotriva Constitutiei Romaniei care prevede la art. 3 ca pe teritoriul statului roman nu pot fi stramutate sau colonizate populatii straine. Pe cale de consecinta, Partidul Noua Dreapta solicita demisia imediata a premierului Dacian Ciolos, a ministrului de Interne Petre Toba si a chestorului Vasile Viorel, numit recent in fruntea Inspectoratului General pentru Imigrari si vinovat in mod direct de trimiterea cererilor de transfer a imigrantilor din Grecia si Italia. Prin acest act iresponsabil, actualul Guvern a tradat Romania si nu mai poate pretinde nici un fel de legitimitate!” a declarat intr-un comunicat de presa Partidul Noua Dreapta.

Partidul Noua Dreapta avertizeaza ca odata cu ameliorarea conditiilor meteo, Romania va fi expusa unui risc imens de patrundere a zeci si sute de mii de imigranti pe teritoriul national, in mod ilegal, prin trecerea frauduloasa a frontierei. Prin gardurile de protectie construite de Austria, Slovenia, Ungaria si Bulgaria, granita Serbiei cu Romania devine principala poarta de intrare a imigrantilor in spatiul Uniunii Europene, in incercarea de a ajunge in tarile din centrul si nordul Europei. Iar solutia oferita de Partidul Noua Dreapta este ridicarea unui gard, asemanator cu cel ridicat de vecini, pe toata distanta frontierei terestre a tarii noastre cu Serbia. Un astfel de gard, cu rol de protectie, va descuraja grupurile de imigranti care se pregatesc sa patrunda ilegal in tara noastra si va proteja si restul tarilor europene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: