politica

Primul atac violent din PSD impotriva Anei Birchall: „Nu vorbeste in numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legatura cu cea a partidului”

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, lanseaza un atac violent impotriva ministrului Justitiei, Ana Birchall, dupa ce aceasta a declarat ca Sectia Speciala ar trebui desfiintata.

„Sa stiti ca doamna Birchall de la justitie nu vorbeste in numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legatura cu cea a partidului. Si nici cu voturile a milioane de romani care inca mai spera ca PSD sa faca dreptate! Si sper ca toata lumea sa inteleaga asta!”, a scris Codrin Stefanescu pe Facebook.

Ana Birchall a afirmat, marti, inainte de sedinta CSM, ca exista doua concluzii preliminare majoritare ale grupului de lucru din cadrul MJ privind Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, care nu sustin functionarea SIIJ in actuala forma.

„Acum ceva vreme am constituit un grup de lucru interministerial la nivelul Ministerului Justitiei, coordonat direct de catre ministrul Justitiei. (…) Ca si puncte de vedere, am solicitat puncte de vedere atat de la institutiile relevante din sistemul judiciar – toate de altfel, cat si de la asociatiile profesionale. Aceasta analiza a cuprins recomandarile GRECO, recomandarile MCV, Comisiei de la Venetia si alte recomandari venite de la fiecare roman care ne-a scris in aceasta perioada. (…) Noi terminam aceasta analiza, acest raport in perioada urmatoare, sper in maxim 2 saptamani. Va spun din concluziile preliminare ca sunt doua concluzii destul de interesante, care au majoritatea, si niciuna nu sustine functionarea in aceasta forma a acestei institutii (Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie – n.r.). Acestea sunt concluziile preliminare”, a declarat Ana Birchall la CSM.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Recent Posts

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

26 de minute ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

15 minute ago

Franta si-a exprimat sprijinul pentru decizia Curtii Penale Internationale de a cere mandate de arestare pentru premierul israelian Netanyahu

Franta s-a despartit de aliatii sai occidentali si si-a exprimat sprijinul pentru Curtea Penala Internationala…

8 minute ago

Flota rusa din Marea Neagra pierde inca o nava de razboi. O treime dintre navele din Marea Neagra au fost distruse

Este posibil ca Rusia sa fi pierdut inca o nava de razboi din flota sa…

7 minute ago

Un tanar din Bacau, salvat in extremis dupa ce a fost muscat de o vipera

Duminica, 19 mai 2024 la Centrul Primiri Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman a fost…

O oră ago