politica

Primul deputat USR traseist, pleaca la PNL: „Am consolidat relatiile cu ceilalti parlamentari indiferent de culoarea politica”

Deputatul USR Oana Marciana Ozmen a anuntat marti ca demisioneaza din USR si ca urmeaza sa se inscrie in PNL.

Azi am decis sa plec din USR si ii asigur pe colegii mei ca i-am reprezentat cu cinste la cel mai inalt nivel. Am demonstrat ca se poate face opozitie constructiva si am aratat ca politica inseamna echilibru, dialog, respect pentru adversarul politic, iar argumentul trebuie sa fie elementul central in sustinerea opiniei politice.

Cred cu tarie ca putem face politica de calitate in Romania, in care arta negocierii, diplomatia sunt atributele politicianului roman in calitatea sa de reprezentant al cetatenilor.

Am consolidat relatiile cu ceilalti parlamentari indiferent de culoarea politica si mi-am asumat sa fiu un factor de coeziune si stabilitate.

In acesti doi ani de activitate parlamentara, m-am ocupat de tema eficientei energetice a cladirilor si standardele nZEB si am reusit, in urma conferintelor organizate in Parliament, sa inregistrez un proiect legislativ de modificare a legislatiei in domeniu. Dialogul permanent cu reprezentantii Guvernului, specialistii in domeniu si colegii din Comisia pentru Industrii si Servicii, indiferent de culoare politica, a facut posibila promovarea acestei teme extrem de importante, in contextul crizei energetice actuale.

Din pacate, nu pot ramane intr-o constructie politica fara o strategie si o viziune de viitor, care se confrunta cu o criza generata de lipsa unui dialog constructiv intre conducerea partidului si membrii sai.

Va asigur ca intotdeauna veti gasi in mine un sustinator al proiectelor bune pe care le veti promova, caci rolul fiecaruia dintre noi este acela de a face din Romania o voce puternica in randul tarilor europene.

Consider ca locul meu este acum in PNL, un partid in care ma regasesc, care impartaseste adevaratele principii liberale, de dreapta.

Anul trecut, participam la invitatia colegilor din PNL la expozitia din Parlament care omagia 200 de ani de la nasterea lui Ion. C. Bratianu, personalitate marcanta a istoriei noastre si unul dintre cei mai influenti politicieni al vremurilor sale.

Marele politician spunea: ‘Un partid poate lupta contra altora ca sa darame o stare de lucruri, dar ca sa zideasca trebuie ca natiunea intreaga, toate partidele sa dea concursul lor; altminteri, ceea ce unii vor edifica, altii vor surpa’.

Ca urmare, am ales sa merg alaturi de colegii din Partidul National Liberal pentru care cetateanul a fost o prioritate, indiferent daca a fost la putere sau in opozitie.

Reforma statului se face prin asumarea actului de guvernare si cu profesionistii in domeniu, inclusiv in politica”, a sustinut Ozmen intr-o postare pe Facebook.

Recent, fostul presedinte al USR, Dacian Ciolos, si-a anuntat demisia din partid si infiintarea unei noi formatiuni, REPER.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

8 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

8 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

8 ore ago

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis spune ca Macedonia de Nord ar trebui sa foloseasca numele constitutional tot timpul

Prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a reiterat sambata obligatia oficialilor din Macedonia de Nord de a…

8 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

8 ore ago