Primul lider din USR care vorbeste despre un „partid nou” dupa demisia lui Nicusor Dan: „El este o persoana cu caracter”

politica

Mihai Gotiu, vicepresedinte al Senatului, este primul lider din USR care ia in calcul infiintarea unui nou partid dupa ce Nicuosr Dan a demisionat din fruntea formatiunii.

„Unul dintre motivele principale care m-au convins sa intru in politica, in urma cu mai putin de un an, a fost convingerea ca oamenii cu caracter pot schimba politica autohtona si, implicit, Romania. Astazi, mi s-a confirmat, o data in plus, ca Nicusor Dan este o persoana cu caracter, care isi tine promisiunile facute, oricat de mult ar durea deciziile luate. Astazi am avut de-a face cu unul dintre momentele extrem de rare din politica autohtona – o demisie de onoare”, a scris Gotiu in Romania curata.

El mentioneaza ca „personal sunt impotriva referendumului de modificare a Constitutiei”, insa sugereaza ca va ramane alaturi de Nicuosr Dan, luand in calcul chiar si infiintarea unui nou partid.

„Nu ma intrebati ce voi face in continuare, am nevoie, totusi, de un timp de reflectie, de analiza, de discutii cu colegii, cu prietenii, dar si, mai ales, cu cei care si-au pus increderea in mine, m-au sustinut si m-au votat. Va asigur ca hotararea finala va avea in vedere modul in care consider ca voi reusi in cea mai mare masura sa-mi onorez promisiunile si sa-mi indeplinesc scopurile si obiectivele asumate (in interiorul USR, intr-un partid nou, in Parlament ori inapoi la munca de la firul ierbii, din societatea civila)”, mai scrie Gotiu.

Deputatul Nicusor Dan a declarat, joi, la Parlament, ca a demisionat din functia de presedinte al USR, dar si din calitatea de membru de partid, avand in vedere, printre altele, decizia Biroului National al formatiunii, care s-a pronuntat impotriva redefinirii familiei in Constitutie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: