Primul partid care cere demisia lui Tudorel Toader: „Oricine indrazneste sa ancheteze gasca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hartuielilor mediatice si politice”

politica

Uniunea Salvati Romania condamna decizia politica luata de ministrul Justitiei de a propune revocarea procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, si cere demisia imediata a lui Tudorel Toader.

„De aproximativ un an de zile, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, tot incearca sa amane aceasta decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justitiei pe mana, cu scopul clar de a-i scapa de amenintarea dosarelor pe care le au in instanta si nu pentru a administra corect regulile dupa care functioneaza sistemul judiciar. Tudorel Toader a ales sa respecte indicatiile sefilor politici si sa dea un semnal puternic magistratilor din Romania ca de acum inainte oricine indrazneste sa cuteze sa ancheteze gasca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hartuielilor mediatice si politice”, se arata intr-un comunicat al USR.

Uniunea precizeaza ca respinge categoric „aceasta incalcare a principiilor statului de drept”, care prin ministrul Justitiei „au fost aruncate complet in derizoriu”.

„USR le transmite magistratilor independenti si onesti, care nu se lasa intimidati de PSD, ca au un sprijin in ei si in societatea civila, in sutele de mii de romani care isi doresc o justitie dreapta si o lege egala pentru toti”, afirma presedintele USR, Dan Barna, citat in comunicat.

USR sustine ca, prin decizia sa, Tudorel Toader se „compromite definitiv in fata magistratilor si a societatii” si ca ministrul a intrat ca independent in Guvern, dar ar fi devenit „doar un instrument obedient”.

„In pofida unei cariere respectabile, fost rector al celei mai vechi universitati de Drept din Romania si fost judecator al Curtii Constitutionale, Tudorel Toader a renuntat la principiile sale de profesionalism pentru a servi interesele grupului infractional organizat care conduce azi Romania. Actiunile ministrului Toader sunt o dovada de atentat la independenta sistemului judiciar din Romania si cerem sa fie sanctionate. Prin aceasta pozitie, constatam inca o data ca USR este singurul partid din Romania care se lupta pentru o justitie independenta”, se mai arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: