externe

Primul voluntar olandez ucis in Ucraina, avea 55 de ani: „Nu si-a regretat niciodata decizia. Era fericit si simtea ca se afla la locul potrivit”

Un luptator voluntar olandez a fost ucis in Ucraina, anunta De Telegraaf. Este pentru prima data cand un luptator olandez este  ucis in acest conflict. Ron Vogelaar, in varsta de 55 de ani, lupta alaturi de Legiunea straina ucraineana cand a fost lovit de focuri de artilerie in apropiere de Harkov, miercurea trecuta.

El a murit imediat, potrivit unui alt voluntar olandez din aceeasi unitate. „El nu si-a regretat niciodata decizia. Era fericit si simtea ca se afla la locul potrivit. Ron a luat-o de la capat de multe ori, a avut parte de multe aventuri si a dus o viata plina. Comandantul sau a spus: ‘A murit ca un erou'”, a scris fiica sa pe retelele de socializare. Un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe a declarat luni ziarului ca nu a primit inca un raport oficial din partea autoritatilor ucrainene.

Peste 200 de rezidenti din Olanda s-au inscris la ambasada ucraineana de la Haga pentru a ajuta la apararea Ucrainei, dintre care cel putin 70 de olandezi au semnat, potrivit unor date publicate la inceputul lunii martie. Multi dintre ceilalti erau nativi din Polonia si Ucraina care se mutasera anterior in Olanda.

De atunci, au fost oferite putine actualizari cu privire la numarul olandezilor care servesc in Legiunea Straina din Ucraina. Insa alte cateva zeci de persoane erau dornice sa calatoreasca in tara in martie, potrivit lui Gert Snitselaar, fostul coordonator national olandez al Legiunii Straine care lucra cu ambasada Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Pretul saormelor s-a dublat in Germania, problema a fost dezbatuta chiar si de cancelarul Scholz. Un nou termen isi face loc in politica germana: donerflatia

In Germania, doner kebab (similar cu faimoasa saorma din Romania), odinioara accesibil, a devenit emblema…

2 ore ago

Romanca, legaturi cu cartelul Sinaloa din Mexic. A fost arestata in Spania intr-o afacere cu o cantitate uriasa de droguri

Politia spaniola a anuntat joi confiscarea a 1.800 de kilograme de metamfetamina pe care unul…

7 minute ago

Cine sunt primarii care au atras finantari-record din PNRR (P)

Primarii USR au profitat din plin de fondurile europene din PNRR, programul facut de USR…

28 de minute ago

Ambasadoarea SUA, nevoita sa dezminta un fake news lansat de Ciolacu. Cand vor reusi romanii sa scape de vize pentru SUA, cel mai devreme

Ambasadoarea SUA, Kathleen Kavalec, l-a contrazis pe premierul Marcel Ciolacu, care sustinea ca romanii vor…

40 de minute ago

Unde au gresit garzile de corp ale lui Robert Fico: „Era haos acolo, acest lucru e evident si este vorba despre un esec”

Mai multi experti din Slovacia au criticat joi masurile de securitate pentru protectia premierului Robert…

O oră ago