Categories: news

Prioritatile guvernului Ciolos pentru SANATATE: Centre de Arsi si copiii bolnavi de cancer

Guvernul condus de Dacian Ciolos a prezentat, joi, care sunt prioritatile sale in ceea ce priveste Sanatatea, precizand ca se va axa anul viitor pe imbunatatirea serviciilor medicale.

Intr-o informare postata pe site-ul Executivului se arata ca cele mai importante proiecte din acest domeniu „sunt reflectate in bugetul pentru anul 2016 prin continuarea proiectelor si programelor aflate in derulare, dar si prin atentia speciala de care se vor bucura programele nationale nou aparute”.

Acestea sunt:

Lansarea Programului National pentru Arsi, cu o pondere de cca. 10% din totalul alocarilor pentru programe nationale, dublata de un acord cu Banca Mondiala, prin care se vor constitui 4 centre de arsi (Iasi, Targu Mures, Timisoara, Bucuresti)

Introducerea unui subprogram nou in cadrul Programului National de Oncologie: Oncologie pediatrica, cu o alocare preliminara de cca. 2% din totalul bugetului de programe.

Dezvoltarea programelor destinate mamei si copilului, printr-o prioritizare in 2016 a asistentei medicale dedicate nou-nascutului prematur. Se are in vedere modernizarea sectiilor de terapie intensiva neonatala, prin alocarea a minim 3% din bugetul de programe.

In ceea ce priveste continuarea initiativelor deja aflate in derulare, se va accelera construirea celor 3 spitale regionale din Cluj, Iasi, Craiova, pentru care sunt alocate fonduri nerambursabile de 320 de milioane de euro.

„Ca strategie generala, alocarea pe 2016 incearca sa aseze mai bine premisele pentru redefinirea statutului personalului medical in societate si pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei, pe termen mediu si lung”, mai arata Guvernul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

3 ore ago

Super-dronele care vor ajunge in Ucraina din SUA. Sunt inarmate cu mitraliere de 5,56 mm sau cu rachete

SUA vor transfera Ucrainei drone de atac avansate cu arme de foc la bordul lor,…

O oră ago

Italia interzice „puppy yoga” dupa presupuse maltratari ale catelusilor

Ministerul italian al Sanatatii a decis interzicerea utilizarii catelusilor in studiourile care ofera cursuri de…

5 ore ago

Razboiul sondajelor: CURS sare cu un sondaj in care Firea este foarte aproape de Nicusor Dan. INSCOP o plasase pe Firea pe locul trei

CURS, institut patronat de Iosif Buble (sotul deputatei PSD Diana Tusa), a lansat un sondaj,…

2 ore ago

„Linie de aparare” la granita cu Rusia. Letonia a inceput sa sape santuri anti-tanc si instaleaza „dinti de dragon”

Letonia a inceput sa sape santuri antitanc de-a lungul granitei sale cu Rusia si Belarus,…

4 ore ago