Problema refugiatilor, impediment major in formarea unui nou guvern in Germania. Merkel este lovita de aliatii traditionali

externe

La doua saptamani dupa victoria in alegeri, Angela Merkel a inceput duminica negocierile dificile in vederea formarii unui guvern, urmand sa se confrunte cu un atac din partea aripii drepte a propriei sale familii politice, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Cancelarul s-a intalnit in cursul diminetii la Berlin cu principalii lideri ai partidului sau crestin-democrat (CDU), printre care ministrul de finante Wolfgang Schaeuble, dupa care, pe parcursul zilei, va largi cercul de discutii la aliatii sau bavarezi CSU, condusi de Horst Seehofer.

Obiectivul este de a pune capat disensiunilor intre cele doua miscari-surori, in special asupra politicii migratorii generoase a Angelei Merkel, si de a gasi un acord privind un program comun pentru urmatorii patru ani.

Sarcina se anunta complicata si este putin probabil sa se obtina un acord duminica.

CSU, aripa bavareza a CDU, care reprezinta partea cea mai conservatoare a acestei familii politice, sprijinita de aripa dreapta a CDU, considera ca Merkel si politica sa de centru sunt la originea rezultatului dezamagitor de la alegeri: o victorie, insa cu cel mai slab scor de dupa 1949 (32,9%).

Fragilizata inca de la inceputul acestui al patrulea mandat, Angela Merkel se vede nevoita sa incerce sa formeze o coalitie majoritara in parlament cu liberalii si ecologistii, doua formatiuni pe care aproape totul le separa.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: