Procuratura din statul Georgia a propus data de 4 martie 2024 pentru inceperea procesului in care Trump este acuzat de tentativa de fraudare a alegerilor – VIDEO

externe

Trump, proces, fraudarea alegerilor, Georgia, martie 2024

Procuroarea care l-a acuzat pe Donald Trump de incercare de a obtine modificarea rezultatului alegerilor prezidentiale din 2020 in statul Georgia a propus miercuri ca procesul fostului presedinte si a celor 18 coacuzati sa inceapa pe 4 martie 2024, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Luni, justitia din Georgia l-a inculpat pe miliardarul republican in baza unei legi privind delincventa in banda organizata, acuzandu-l ca s-a implicat intr-o „actiune infractionala” in acest stat-cheie pentru a incerca sa inverseze rezultatele alegerilor, pe care le-a pierdut in fata lui Joe Biden.

Aceasta este a patra inculpare penala a fostului presedinte, care candideaza din nou la Casa Alba si ramane favoritul pentru alegerile primare republicane.

Fani Willis, procuroarea din comitatul Fulton din Georgia, a cerut instantei sa stabileasca data de 4 martie pentru inceperea procesului. Ea a afirmat ca a ales aceasta data pentru a nu interfera cu alte procese federale sau de stat impotriva lui Donald Trump. Data va fi decisa in cele din urma de un judecator.

In cazul in care ar castiga alegerile prezidentiale din 2024, daca va fi condamnat, Donald Trump nu va putea sa se gratieze sau sa obtina renuntarea la urmarirea penala de catre biroul procurorului deoarece acesta este un caz la nivel statului Georgia asupra caruia statul federal nu are autoritate.

Fostul presedinte, care isi domina adversarii in sondajele pentru alegerile primare, urmeaza sa fie judecat in lunile martie si mai 2024. El va trebui sa raspunda pentru cumpararea tacerii unei actrite porno in fata justitiei din statul New York, precum si pentru presupusa neglijenta in gestionarea documentelor confidentiale in fata justitiei federale din statul Florida.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: