Procurorii DNA au descoperit: Savaliuc a incasat 4.800 euro/luna de la Marian Vanghelie in perioada protestelor #Rezist

politica

Site-ul de investigatii Captura a publicat pe Facebook documente care dovedesc ca site-ul „Lumea Justitiei”, patronat de Razvan Savaliuc, a incasat 58.000 de euro de la ” grupul infractional organizat al lui Marian Vanghelie”.

„Platile dateaza din perioada in care platforma Luju.ro, consacrata dintotdeauna in campanii anti-DNA, a batut recorduri in materie de fake-news: sub guvernarea Dancila, site-ul a acreditat repetitiv ideea ca protestele #Rezist erau finantate din afara tarii”, arata Captura.

Postarea integrala a Captura:

Cea mai virulenta publicatie impotriva reformelor din justitie (Luju.ro) a fost platita de grupul infractional organizat al lui Marian Vanghelie cu 58 de mii de euro.

In transe de 4,8 mii E pe luna, timp de un an.

Tranzactiile implica o firma importanta a clanului Vanghelie (Games & Sports Distribution Romania), anchetata acum la DNA in ultimul dosar de crima organizata al fostului primar de la sectorul 5.

Platile dateaza din perioada in care platforma Luju.ro, consacrata dintotdeauna in campanii anti-DNA, a batut recorduri in materie de fake-news: sub guvernarea Dancila, site-ul a acreditat repetitiv ideea ca protestele #Rezist erau finantate din afara tarii (https://bit.ly/3ZZA1fx).

Cele 12 facturi emise in perioada 2018-2019 catre firma lui Vanghelie sunt justificate de Luju prin “servicii de publicitate si consultanta media”, in baza unui contract incheiat pe 30 iulie 2018 (cu 10 zile inaintea mitingului din 10 august).

Tot atunci, firma (Jurindex Media SRL) care administreaza Luju.ro a mai incasat 391.325 lei si de la PSD-ul condus de Liviu Dragnea. Aceasta suma provine din subventia de stat pentru partide si inseamna 85 de mii de euro la cursul valutar al vremii (https://bit.ly/2Hfs6FI).

Numai ca si banii gruparii Vanghelie, aveau sa elucideze procurorii anticoruptie ani mai tarziu, vin tot din surse publice, fraudate sistematic. E vorba despre ultimul dosar in care Marian Vanghelie a fost retinut scurt la inceputul lui 2022.

Majoritatea faptelor insa s-au petrecut tot in 2018 (cu recidive pana in 2020). Prejudiciul anuntat in acest caz se ridica la 25 de milioane de euro (124,5 milioane lei).

DNA suspecteaza 22 de functionari din Primaria Sectorului 5 pentru achizitii ilegale dispuse in reteaua de magazine Economat, detinuta si finantata de Consiliul Local. Marian Vanghelie este acuzat de trafic de influenta, constituirea unui grup infractional organizat si instigare la abuz in serviciu. Dosarul e in curs de cercetare.

Schema lui Vanghelie presupunea un grup de companii care vindeau la suprapret diferite produse catre magazinele primariei. De la tablete la saci de gunoi, marfa cumparata ieftin se plimba contabil prin aceste firme care puneau succesiv adaosuri comerciale si de 300%.

Profitul era canalizat de regula spre doua entitati (Games & Sport Distribution Romania si City Bistro Management), controlate de Vanghelie. Prima dintre ele finanta in paralel si Luju.ro.

In 2021, Vanghelie a fost condamnat de prima instanta la 11 ani si 8 luni cu executare in alt dosar unde e acuzat ca ar fi luat o mita-mamut (15 milioane E) pentru achizitii publice fraudate.

Platforma Luju.ro (Lumea Justitiei) este controlata (prin Jurindex Media) de jurnalistul Razvan Savaliuc, o prezenta constanta in platourile Antena 3 si Romania TV, fost angajat la ziarul Ziua pe vremea lui Sorin Rosca Stanescu.

Site-ul lui Savaliuc alimenteaza in mod traditional campaniile TV impotriva magistratilor anticoruptie, relateaza unilateral perspectivele unor justitiabili notorii si serveste ca platforma de comunicare pentru personaje controversate din Inspectia Judiciara, Sectia Speciala sau CSM.

Citeste si: Razvan Savaliuc a incasat 50.000 de euro de la Tudorache (PSD). Ce scria apoi: „Justitia e oarba la frauda”

Iata cum aratau o parte dintre articolele scrie de luju.ro in perioada in care site-ul incasa bani de la Marian Vanghelie. O parte dintre articole au fost rostogolite apoi de site-ul lui Bogdan Chirieac, DC News.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: