Procurorii DNA dezvaluie modul batjocoritor in care a decurs controlul efectuat de Inspectia Judiciara la sesizarea lui Tudorel Toader. CSM a fost sesizat

news

La CSM a fost inregistrat, in cursul saptamanii trecute, un memoriu transmis de DNA, care se refera la actiunea de control intreprinsa de Inspectia Judiciara. Procurorii DNA au sesizat mai multe nereguli privind actiunile inspectorilor trimisi  la sesizarea lui Tudorel Toader.

„In data de 25 august 2017, ora 10, toti procurorii cu functii de conducere si de executie convocati s-au prezentat la sala de conferinte, dar au asteptat pe hol intrucat un membru al echipei de control a precizat ca exista discutii intre membrii echipei de control si ca trebuie sa ia o decizie. Dupa aproximativ 10 minute, doamnele inspector Hitruc Mihaela, Plesea Monica si Mates Sanda Daniela au parasit sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fara sa precizeze motivul pentru care nu raman sa prezinte concluziile.

La ora 10.15, sedinta a inceput in prezenta a doar 3 membri ai echipei de control, respective doamnele Radescu Elena, Focica Mihaela si Prisacariu Cornelia), ocazie cu care ni s-a adus la cunostinta faptul ca celelalte doamne inspector au plecat la Inspectia Judiciara, motiv pentru care nu ni se pot prezenta concluziile.

Precizam ca, in cursul zilei de 25 august, la ora 9.00, au fost cerute echipei de control anumite precizari cu privire la faptul ca in cadrul activitatii de control au fost audiati la sediul Inspectiei Judiciare procurori care nu isi mai desfasoara activitatea, desi acest lucru nu a fost prezentat coordonatorului si membrilor echipei de control. In cadrul discutiilor din sedinta, doamna inspector coordonator, Radescu Elena, a mentionat ca a aflat doar in aceasta dimineata ca s-au facut audieri la sediul Inspectiei Judiciare, motiv pentru care a precizat ca este fara precedent aceasta situatie de audiere a procurorilor care nu mai activeaza in cadrul unitatii controlate, ca se poate pune la indoiala credibilitatea unor astfel de declaratii in situatia in care procurorii au plecat ca urmare a unor cereri depuse la Consiliul Superior al Magistraturii in care au invocate alte motive. Cu privire la aceasta situatie, doamna inspector coordonator a mentionat ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii si conducerea Inspectiei Judiciare.

Procurorii prezenti la sedinta au sustinut ca doresc sa fie verificate toate aspectele care au aparut in urma audierii procurorilor care nu isi mai desfasoara activitatea la Directia Nationala Anticoruptie, intrucat,in cadrul controlului, nu au fost intrebati despre aceste aspecte. Totodata, procurorii prezenti au mentionat ca doresc sa fie prelungit controlul pentru a lamuri toate aspectele concret si complet. Prin adresa nr… din data de 25 august 2017, ne-am manifestat intreaga disponibilitate pentru a lamuri aceste situatii si a da relatii echipei de control pentru clarificarea tuturor acestor aspect.

(…) In cadrul discutiilor din sedinta din 25 august 2017, cele trei doamne inspector prezente au mentionat ca activitatea de control in afara structurii controlate este nelegala”, arata procurorii DNA.

Consiliul Superior al Magistraturii a primit mai multe note si memorii pe tema controlului efectuat de Inspectia Judiciara la DNA, a declarat luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, judecatorul Stefan Lucaciuc.

„Toate materialele primite pe aceasta tema au fost grupate si transmise Sectiei pentru procurori pentru analiza si propuneri. Deocamdata ele sunt in faza de analiza”, a mai spus purtatorul de cuvant al CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: