Procurorii ordona retinerea a doi barbati, acuzati de violentele de vineri. Niciun jandarm insa nu raspunde inca pentru agresarea protestatarilor pasnici

news

In urma audierilor dupa violentele de la protestul din Piata Victoriei, procurorii au dispus, sambata noapte, retinerea a doi barbati, acestia fiind acuzati de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice. Vor fi prezentati magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Dupa audierile din cursul zilei de sambata, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au decis retinerea a doi barbati, in varsta de 24, respectiv 30 de ani, acestia fiind acuzati de ultraj si tulburarea ordinii si linistii publice, fapte care ar fi fost savarsite la mitingul de vineri seara, din Piata Victoriei.

Potrivit Politiei Capitalei, cei doi urmeaza sa fie prezentati magistratilor Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva, iar cercetarile in cauza continua.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si politistii de la Serviciul Omoruri au audiat, pana in prezent, aproape 20 de persoane in legatura cu violentele de la protestul de vineri, informeaza Politia Capitalei.

In paralel cu aceste activitati au fost analizate inregistrarile realizate de mass media. Activitatile desfasurate au ca scop stabilirea identitatii celor prezenti in zona producerii agresiunii si a faptelor lor, mai arata Politia Capitalei.

Zeci de mii de oameni s-au strans sambata, in Piata Victoriei, pentru un nou protest, iar multi au venit echipati cu masti de protectie in cazul in care fortele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: