Procurorul care ar putea reface DNA de temut: „Este un dur, da cu ei de pamant”. Penalii l-au luat deja in vizor

politica

Alex Costache (TVR), un experimentat jurnalist pe justitie, considera ca un nou sef al DNA foarte potrivit ar fi procurorul Andrei Bodean de la DNA Constanta. Sefa interimara a DNA, Anca Jurma, a decis sa renunte la conducerea parchetului anticoruptie.

„Eu as pune interimar la DNA pe unul dur, sa dea cu ei de pamant, ca s-au pus pe tanjala. De exemplu, Andrei Bodean de la Constanta.

Sa ii cheme saptamanal: Ia sa vedem, ce ai facut si de ce nu ai facut?!

Stiti, spre exemplu, ca procuroarea Dana Belciug de la sectia a I-a a DNA i-a facut suspecti pe aia de la ANRP si pe omul de afaceri Mihai Rotaru in aprilie 2017 si nu i-a mai chemat deloc de atunci?!”, a scris Alex Costache pe Facebook.

Bodean si-a depus candidatura pentru sefia DNA in august 2018, fiind imediat violent atacat de trompetele din presa ale penalilor. „Ultimul candidat inscris la procedura de ocupare a functiei de sef al DNA este procurorul Andrei Bodean, de la DNA Constanta. Tupeu cat cuprinde, sau inconstienta? Probabil ambele, puse in miscare de dorinta disperata a acestuia de a ajunge intr-o pozitie din care sa-si rezolve o serioasa problema penala pe care o are”, sustinea Mirel Curea in Evenimentul zilei.

Bodean este cel care i-a trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu, Radu Mazare si Sorin Strutinsky. Bodean a protestat public, in decembrie 2017, fata de modificarile la legile justitiei, spunand ca nimeni nu va mai fi in siguranta daca acestea vor intra in vigoare.

„Nici macar infractorii nu vor mai fi in siguranta. Si fiicele infractorilor pot fi calcate pe trecere si sotiile lor pot fi talharite”, spunea atunci Bodean pentru Info Sud-Est.

„Sunt aici ca sa arat tamplarilor si muncitorilor ca legile sunt lucruri serioase. Daca modificarile Codului Penal si Codului de Procedura Penala intra in vigoare, activitatea noastra, a tuturor, va fi blocata. Niciun procuror, indiferent ca lucreaza la DNA sau alte parchete, nu isi va mai putea face treaba. Nimeni nu va mai fi in siguranta”, Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: