Procurorul din dosarul „MU#EPSD”, ordonanta clara catre politisti. Ce trebuie sa faca cu placutele de inmatriculare pe care i le-au confiscat lui Razvan Stefanescu

news

Dosarul penal privind placutele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia a fost inchis oficial, marti, dupa ce procurorii au admis propunerea de clasare formulata de Politia Romana.

Reprezentanti ai Politiei Romane au declarat marti pentru News.ro ca Parchetul Judecatoriei Sectorului 3 a acceptat propunerea de clasare a dosarului privind placutele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, astfel ca incepand de marti dosarul este inchis oficial, pe motiv ca fapta nu exista.

Procurorii au decis, de asemenea, ca cele doua placute de inmatriculare sa fie restituite autoritatilor din Suedia. Iata ce se spune in ordonanta Parchetului.

Politia Romana anunta vineri ca va propune clasarea dosarului privind placutele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD din Suedia si ca le va preda autoritatilor suedeze, avand in vedere ca acestea au fost retrase. De asemenea, seful Politiei, Ioan Buda, a cerut deja declansarea unor verificari a modului in care Directia Rutiera din cadrul IGPR a facut argumentarea juridica privind aplicabilitatea Conventiei de la Viena din 1968, la finalul carora

„In conformitate cu ultimele precizari primite pe canalele de cooperare politieneasca internationala, Politia Romana va preda autoritatilor suedeze numerele de inmatriculare personalizate, cu continut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, intrucat acestea au fost retrase de catre emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de inmatriculare permanente”, a transmis Inspectoratul General al Politiei Romane.

Brigada Rutiera a Capitalei a retinut, in urma cu o saptamana, numerele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, dupa ce au oprit in trafic autoturismul inmatriculat in Suedia. De asemenea, a fost retinut pemisul de conducere al soferului, acesta declarand ca a inmatriculat masina in luna aprilie si ca se afla in concediu in Romania, fiind in drum spre litoral.

Politia Rutiera a deschis dosar penal in acest caz si sustinea ca masina cu numarul de inmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulatie in Romania, invocand o informare transmisa de Biroul Interpol Stockholm, in timp ce Ambasada Suediei la Bucuresti a precizat ca autoturismul are drept de circulatie in Uniunea Europeana, dar ca posesorul trebuie sa detina documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate si oficiale.

Ulterior, Agentia de Transport din Suedia a anuntat ca placutele personalizate ii vor fi retrase soferului roman.

Soferul, Razvan Stefanescu, spunea ca politistii ar fi trebuit sa ii comunice ca nu are voie sa circule cu acele placute de inmatriculare personalizate la intrarea in tara. Avocatul soferului afirma ca numerele de inmatriculare sunt legale, desi inactive, astfel ca nu i se poate invoca nicio infractiune clientului sau.

„Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului, pentru ca sunt nevinovat, nu am facut nicio infractiune. (…) Mi s-a parut incorect cum a procedat Politia Romana. Ar fi trebuit sa imi spuna cu ce am gresit de la inceput. Fiecarui echipaj i-am spus ca am si celelalte placute.Mi-au stricat concediul, ce sa zic”, declara soferul masinii cu numere de inmatriculare personalizate cu mesaj anti-PSD.

Intrebat ce parere are despre faptul ca seful Politiei Romane a cerut verificari interne ale modului in care Directia Rutiera din cadrul IGPR a facut argumentarea juridica privind aplicabilitatea Conventiei de la Viena din 1968, barbatul a spus ca atat timp cat a fost comis un abuz, cineva trebuie sa plateasca.

„Normal ca e corect sa faca verificari. Atat timp cat au facut un abuz, sa plateasca. (…) Daca au facut-o de undeva de sus, din ordin politic, sa spuna. (…) Mesajul nu mi s-a parut obscen, am cautat ce inseamna si nu era obscen”, a mai spus soferul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: