Profesionalismul Siminei Tanasescu, rasplatit cu Ordinul Legiunii de Onoare al Frantei. Tudorel este laudat de Gadea, Ciutacu si Ciuvica

news

Fostul consilier prezidential Simina Tanasescu a devenit Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare in cadrul unei ceremonii organizate pe 18 iulie la Ambasada Frantei.

In discursul tinut in cadrul ceremoniei, Excelenta sa Michele Ramis, ambasadoarea Frantei in Romania, a subliniat personalitatea Siminei Tanasescu, meritele sale didactice, in lupta anticoruptie din Romania si in dezvoltarea relatiilor romano-franceze.

Simina Tanasescu este profesor universitar la Facultatea de Drept Bucuresti si a devenit doctor in drept constitutional in 1997 la Universitatea Aix-Marseille III. A predat la universitati prestigioase precum: Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne, Universitatea din Sud, Toulon-Var – Franta, Academia Internationala de Drept Constitutional din Tunisia, Universitatea din Fribourg – Elvetia.

In 2011 a primit de la fostul ambasador al Frantei la Bucuresti, Henri Paul, insemnele Ordinului National pentru Merit in grad de Cavaler.

Simina Tanasescu a fost consilier al presedintelui Klaus Iohannis, functie din care a demisionat pe 20 iunie ca urmare a scandalului provocat de intalnirea cu judecatorul CCR Petre Lazaroiu.

„In ultimele zile, in spatiul public au aparut speculatii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecator al Curtii Constitutionale, ca urmare a unei discutii purtate de doamna Elena-Simina Tanasescu cu domnul Petre Lazaroiu. Administratia Prezidentiala reitereaza ca nu au existat niciun fel de presiuni si sunt complet neadevarate acuzatiile aduse in acest sens.

Avand insa in vedere ca este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice sa planeze orice suspiciune ca ar fi fost posibila o incercare de imixtiune in activitatea Curtii Constitutionale, pentru a nu prejudicia institutia Presedintelui Romaniei, doamna Elena-Simina Tanasescu a inaintat astazi, 20 iunie a.c., presedintelui Klaus Iohannis demisia din functia de consilier prezidential”, a comunicat atunci Adminsitratia Prezidentiala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: