Profesoara din Cluj gasita MOARTA in casa. Medicii de pe Ambulanta NU au intervenit!

news

O profesoara de la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca a fost gasita moarta in casa la patru zile dupa ce a sunat la 112, dar ambulantierii nu au intrat pentru ca nu le-a deschis nimeni usa, anunta adevarul.ro.

Trupul neinsufletit al Simonei Bernat, in varsta de 41 de ani, care era lector la UBB, a fost gasit joia trecuta in apartamentul sau de catre sora femeii. Duminica, pe 9 august, ea apelase serviciul de urgenta 112 dupa ce i se facuse rau. Medicii de pe Salvare nu au putut intra in casa, intrucat usa era incuiata, iar femeia, care facuse infarct, nu a fost in stare sa descuie usa si nici sa mai raspunda la apelul ambulantierilor aflati de partea cealalta a usii. Angajatii de pe Salvare nu au insistat si au plecat, relateaza Buzznews.ro.

„Duminica trecuta (9 august-nr), in jurul orei10 dimineata, la Ambulanta a sunat un pacient. Echipajul a ajuns, dar nu a putut intra in apartament. Blocul avea si interfon. O vecina a deschis usa blocului, medicul a ajuns la apartament, a sunat, dar nu a raspuns nimeni. S-a cerut numarul apelantei si aceasta a fost sunata de doua ori. Medicul a sunat si a stat cu urechea lipita pe usa. Nu s-a auzit nimic, nimeni nu a raspuns. Intrucat nu s-a putut face accesul in apartament, ambulanta a primit un alt caz”, a declarat, pentru Adevarul, Horia Simu, directorul Ambulantei Cluj. Un sfert de ora ar fi incercat ambulantierii sa intre in apartamentul Simonei Bernat, apoi s-au lasat pagubasi si au plecat.

Un vecin a sunat la Politie in 14 august, dupa ce a simtit un miros puternic din apartamentul profesoarei. Politia a solicitat ajutorul pompierilor, care au spart usa. In prezent, la nivelul Ambulantei Cluj s-a declansat o ancheta. „Vrem sa ascultam inregistrarile, sa vedem cum s-a facut apelul, pe urma vrem ce au discutat medicul de la Dispecerat cu cel de pe teren. Vrem sa vedem daca au existat indicii privind pericolul situatiei.Un apel de urgenta la care nu se deschide usa nu este in sine un motiv de a sparge usa locuintei. Medicul de la dispecerat cu cel de pe teren trebuie sa analizeze situatia si sa ia o decizie. In cazul acesta nu a fost miros de gaz sau alte mirosuri care sa indice pericolul”, a explicat Simu.

Potrivit directorului Ambulantei, medicii cer interventia pompierilor, singurii abilitati sa intre in forta intr-o locuinta, atunci cand considera ca persoana care a solicitat ajutor este in pericol iminent. Numai ca in acest caz, ambulantierii se pare ca nu au considerat necesara o astfel de interventie in forta in casa femeii.

„Nu exista indicii medicale generale privind spargerea usii, ci se face de la caz la caz. Pot sa va dau exemplul spargerea usii la acelasi apartament la care a fost Ambulanta duminica. Joi, ISU a fost solicitat de Politiei, pentru ca un vecin a sunat din cauza mirosului din apartament. In prezenta Politiei, a apartinatorilor si vecinilor, usa a fost sparta. Au fost si sunt situatii cand s-a spart usa pentru un apartinator era ingrijorat, pentru a afla ca de fapt persoana dormea”, a mai aratat Simu.

Directorul Ambulantei e de parere ca cel care suna la Ambulanta ar trebui sa sune si un prieten, o ruda sau un vecin sa le spuna sa vina la el. „Ar ajuta si sa existe acel numar ca si cel din pasaport, la care se poate suna in caz de urgenta. Sau se poate pune o intrebare in plus la dispecerat; sa fie intrebat cel ce solicita, daca e singur in locuinta si sa ceara un numar al unui cunoscut. Asta ar rezolva de astazi problema”, a mai spus Simu pentru Adevarul.

Foto: facebook.com/Simona Bernat

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: