Profesoara grevista in lacrimi: „Am invatat, am facultate, master… Stau cu chirie in Bucuresti. Cum sa ne luam noi casa cu un salariu de 2.500 de lei?” – Video

news

O profesoara participanta la protestul de marti din fata Palatului Cotroceni a izbucnit in lacrimi cand a fost intrebata de ce protesteaza.

„Am invatat, am facultate, master… Am 20 de clase. Nu inchei mediile pana nu se face dreptate. Stau iunie-iulie,august-septembrie cat este nevoie. Iohannis te faci ca nu auzi? Hai sa auzi! Sunt profesor debutant. Sunt generatia tanara. M-am mutat in Bucuresti cu chirie. Cum sa ne luam noi casa cu un salariu 2,500 de lei? Demisia in primul rand si nu va puneti cu generatia tanara”, a spus in lacrimi o profesoara.

Presedintele Romaniei va gira un acord politic semnat de toate partidele aflate la guvernare, care va contine grila salariala si termene clare de aplicare, au anuntat, marti, liderii sindicatelor din Educatie, la finalul discutiilor cu presedintele Klaus Iohannis.

Sindicalistii au precizat ca greva generala va continua si miercuri, dar au transmis ca toti colegii din teritoriu vor fi consultati in legatura cu acest acord si vor lua decizia daca vor incheia acest protest.

„I-am prezentat domnului presedinte care sunt problemele noastre, cele doua revendicari principale si anume acordarea unei majorari salariale in perioada imediat urmatoare si evident cea mai importanta: garantarea aplicarii acelui principiu in grila salarizarii, ca profesorul debutant sa aiba salariul mediu brut pe economie. Domnia sa ne-a spus ca emiterea unui act normativ – ordonanta – nu se poate, dar ca se angajeaza ca in cazul in care se va accepta un acord il va gira si domnia sa”, a declarat liderul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Simion Hancescu.

La randul sau, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret, Marius Nistor, a precizat ca membrii de sindicat vor fi informati asupra discutiilor avute cu presedintele Iohannis si vor decide daca angajamentele acestuia pot conduce la detensionarea situatiei, adaugand ca „exista aceasta sansa”.

„Colegii nostri vor considera daca aceste promisiuni si angajamente ale presedintelui pot sa conduca la detensionarea acestui conflict. Cred ca exista aceasta posibilitate in momentul fata, dar decizia va fi strict a colegilor nostri. Este un moment important pentru clasa politica, de recredibilizare prin asumarea unor responsabilitati pe care le au vizavi de resursa umana din sistemul de invatamant. Au obligatia aceasta fata de acesti oameni minunati, au aceasta obligatie fata de copii, fata de parintii”, a spus Nistor.

Intrebat cum i s-a parut discutia cu presedintele, el a afirmat ca a fost una constructiva.

„Este o sansa optima pentru toti colegii nostri ca problemele lor care sunt cunoscute acum de toata opinia publica si care au o larga sustinere sa poata fi rezolvate cat mai rapid”, a adaugat liderul sindical.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: