Profesor universitar, ingrozit de ce face Cumpanasu pe TikTok: „Incurajeaza violent ura copiilor fata de scoala si fata de profesori. 500.000 de copii il urmaresc”

news

Ciprian Mihali, profesor universitar la Universitatea Babes-Balyai din Cluj, atrage atentia asupra comportamentului foarte periculos pe care Alexandru Cumpanasu il are pe TikTok, o retea de socializare extrem de populara printre copii si adolescentii de pana in 16 ani. Aktua24.ro a fost prima publicatie care a scris despre actiunile lui Cumpanasu pe TikTok, o retea care scapa monitorizarii adultilor.

„In sutele sale de filmari pe TikTok, Cumpanasu incurajeaza violent ura copiilor fata de scoala si fata de profesori si se asociaza, pe ritmuri de manele, cu tinerii care ‘lupta’ dand din buric pentru a ‘baga’ 100k profesori in puscarie. Fete de scoala generala sau de liceu danseaza lasciv sub privirile umede ale ‘profului’, afisand mesaje ostile profesorilor si ministerului. In interventii scurte, pline de vulgaritati, filmate de pe bancheta din spate a masinii din curte, ‘profu; face spume la gura sustinand ca organizatiile internationale au interzis telefonul pentru scoala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri”, a scris Mihai pe Facebook.

Citeste si: Cumpanasu, discutii cu minore pe TikTok: „Tu ai un par frumos, esti o fata destul de dezvoltata”. Vorbeste si despre „dotarile” sale – Video

Postarea integrala a profesorului Ciprian Mihali:

Scoala la inceput de an. Semnul cel mai clar ca scoala romaneasca se afla intr-un moment de maxima debusolare vine din aceea ca un impostor precum Alexandru Cumpanasu isi face un cont pe TikTok, dandu-se drept „profu.online”, un cont care ajunge sa fie urmarit de peste 500.000 de copii din tara asta. Unul din patru sau din cinci elevi din Romania este fan Cumpanasu.

Acesta nu este nici vedeta media, nici star din showbiz, nici politician, nici, cu atat mai putin profesor. La fel de bine putea sa-si spuna „medicu.online” sau „ingineru.online” ori chiar „arhitectu.online”, dar a ales sa fie „profu”, pentru ca in felul acesta este mai aproape de copii, in toate sensurile pe care vi le puteti imagina pentru cuvantul „aproape”.

Cazut in dizgratia unora dintre complicii sai, care l-au repudiat ca sa-si salveze onoarea, Cumpanasu exploateaza cu un cinism absolut toate gaurile din svaiterul educatiei romanesti: lipsa de autoritate a ministerului, lipsa de atractivitate a cursurilor online, nenumaratele improvizatii si carente ale organizarii scolare, ostilitatea crescanda a copiilor fata de scoala, de educatie si de cunoastere in general, dar, si mai larg, renuntarea de catre aproape intreaga societate la educatie ca strategie pentru dezvoltarea personala si colectiva.

In sutele sale de filmari pe TikTok, Cumpanasu incurajeaza violent ura copiilor fata de scoala si fata de profesori si se asociaza, pe ritmuri de manele, cu tinerii care „lupta” dand din buric pentru a „baga” 100k profesori in puscarie. Fete de scoala generala sau de liceu danseaza lasciv sub privirile umede ale „profului”, afisand mesaje ostile profesorilor si ministerului. In interventii scurte, pline de vulgaritati, filmate de pe bancheta din spate a masinii din curte, „profu” face spume la gura sustinand ca organizatiile internationale au interzis telefonul pentru scoala online, iar asta atrage aproape 100.000 de aprecieri.

Intr-un alt film, cu 121.000 de aprecieri, „profu” raspunde ca o profesoara „este obisnuita cu maxim 15 minute”, de aceea da teste scurte copiilor. Dupa care se emotioneaza pana la lacrimi cand un copil ii declara ca „toti am vrea un tata ca dumneavoastra”, iar asta atrage 114.000 de aprecieri.

Cumpanasu ocupa locul gol lasat de parinti, locul gol lasat de profesori, locul gol lasat de guvernanti, locul gol lasat de tara intreaga in momentul in care a renuntat la scoala. Orice forma de autoritate, parentala, profesionala, politica, pare grav afectata si fisurata.

Aici suntem la inceputul anului 2021. Acesta este diagnosticul cel mai sever al scolii romanesti. Peste cativa ani, jumatatea asta de milion de copii va vota, educata cum este de catre „profu.online”. Iar Romania va arata dupa chipul si asemanarea acestei generatii crescute de Cumpanasu.

Niciun fel de interventie in Educatie nu mi se pare prea rapida, prea radicala sau prea curajoasa. Iar aceasta interventie nu cade pe umerii unei persoane, ai unui partid sau minister. Daca in aceasta tara au mai ramas oameni cinstiti, destepti si curajosi, ar trebui sa se manifeste. Daca nu, sa tacem in continuare si sa admiram cu invidie succesul lui Cumpanasu, Garcea si Sosoaca, valorile actuale unui neam mandru peste masura.

Scoala la inceput de an

Semnul cel mai clar ca scoala romaneasca se afla intr-un moment de maxima debusolare vine din…

Posted by Ciprian Mihali on Saturday, 2 January 2021

Mai mult despre: ,

Comentarii: