Profitori inconstienti. Zilnic, mai multe firme incearca sa exporte materiale sanitare: „Suntem semnalati zilnic de catre colegii de la Politia de Frontiera”

news

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a declarat joi ca sunt incercari zilnice de a se scoate din tara tiruri incarcate cu materiale sanitare, care sunt blocate de Politia de Frontiera.

„Se incearca, dar avem o colaborare foarte buna cu Ministerul Afacerilor Interne si cu Politia de Frontiera, le multumim colegilor nostri care stopeaza zilnic tiruri care incearca sa scoata echipament din Romania, datorita acestui fenomen speculativ. Prin explozia de cazuri din Franta, Spania, Italia, practic, avem o piata rarefiata, si atunci au aparut aceste fenomene speculative, pe care le-am blocat prin ordin de ministru. Sunt tentative, numai ca ele se blocheaza in vama si se intorc la punctul de plecare. Suntem semnalati zilnic de catre colegii de la Politia de Frontiera. Se intorc in depozite, de unde vor fi vandute in Romania, pentru spitalele din Romania”, a afirmat Costache intr-un interviu acordat Digi24.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca joi a ajuns, din Turcia, un transport de materiale sanitare care vor fi distribuite spitalelor de boli infectioase unde sunt tratati in acest moment pacientii cu COVID-19, constand in doua milioane de masti de protectie si aproximativ 50.000 de combinezoane.

Victor Costache a adaugat ca a inceput si in tara productia de masti si de combinezoane, in judetele Sibiu si Maramures

Mai mult despre:


Comentarii: