externe

Prognoza OCDE: Perspective mai bune pentru economia mondiala – dar nu si pentru Germania

OCDE nu se asteapta ca economia Germaniei sa inregistreze o crestere mai puternica pana anul viitor. Organizatia tarilor industrializate face si sugestii cu privire la modul in care lucrurile ar putea merge mai repede, relateaza Der Spiegel.

Organizatia tarilor industrializate OCDE si-a revizuit din nou in scadere prognoza privind cresterea economica in Germania. Pentru anul in curs, expertii lor economici se asteapta la o crestere de doar 0,2 procente. Acest lucru reiese din perspectivele economice prezentate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) la Paris.

OCDE isi redusese deja prognoza de crestere economica pentru Germania intr-un raport intermediar din februarie. In loc de 0,6%, cat presupunea in noiembrie, a fost o crestere de 0,3%. Pentru anul viitor, OCDE se asteapta ca economia germana sa prinda mai mult avant la o crestere economica de 1,1 la suta.

OCDE se asteapta ca exporturile germane sa creasca constant anul viitor. Scaderea inflatiei si cresterea salariilor au dus deja la o mai mare putere de cumparare si la cresterea consumului privat, ceea ce este benefic pentru economie. Potrivit previziunilor OCDE, investitiile private vor creste din nou treptat – de asemenea, ca urmare a noilor lanturi de aprovizionare, a digitalizarii si a extinderii energiilor regenerabile.

Pentru a creste investitiile private si publice, OCDE considera ca Germania ar trebui sa isi digitalizeze in continuare administratia si sa reduca sarcinile administrative. Expertii recomanda, de asemenea, o mai mare flexibilitate a normelor fiscale. O mai mare eficienta a cheltuielilor publice si cheltuieli fiscale mai putin daunatoare pentru mediu ar crea posibilitatea de a aborda intarzierile majore in materie de infrastructura si de a promova investitiile ecologice.

Pentru a combate deficitul de lucratori calificati, OCDE recomanda mai multe stimulente pentru femei, persoanele in varsta si persoanele cu venituri mici. In plus, ar trebui imbunatatite formarea si educatia continua.

La nivel mondial, OCDE se asteapta la o crestere economica de 3,1% in acest an si de 3,2% anul viitor. In zona euro, aceasta presupune o crestere de 0,7 la suta si, respectiv, 1,5 la suta.

OCDE reuneste tari care sunt angajate in favoarea democratiei si a economiei de piata. Pe langa marile economii, precum Germania, SUA si Japonia, tari emergente precum Mexic si Chile sunt acum membre.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

O oră ago

Marcel Ciolacu se lauda ca a pornit constructia celor trei spitale regionale promise de PSD de 15 ani si da asigurari ca ele vor fi gata in 2028

Premierul Marcel Ciolacu si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de inceperea lucrarilor de constructie a celor…

16 minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

3 ore ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

46 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

2 ore ago