Programul REGIO ofera o sansa micilor intreprinzatori din Regiunea Nord-Est (P)

news

Putini sunt cei care au curajul sa porneasca un business de la zero, iar acest lucru nu este unul surprinzator in conditiile in care piedicile sunt peste tot, provocarile sunt confruntate zi dupa zi, iar procentajul celor care intr-adevar reusesc este unul nu tocmai incurajator. Programul REGIO poate fi insa un raspuns ideal chiar si pentru micii intreprinzatori, care vor sa porneasca o afacere, insa nu reusesc sa gaseasca resursele necesare.

Dintre piedicile pe care trebuie sa le depaseasca antreprenorii care pornesc business-uri de mica anvergura se remarca imposibilitatea identificarii surselor de finantare necesare. Totusi, un raspuns exista si devine tot mai popular in randul acestui segment: este vorba despre Programul Operational Regional 2014-2020 sau REGIO. Prin acest Program micii intreprinzatori pot sa obtina finantare din fonduri europene nerambursabile – sume deloc de neglijat, de la minim 25.000 euro si pana la un maximum de 200.000 euro. Cum poate fi obtinuta finantarea?

Cateva detalii in acest sens prezentam in randurile urmatoare, iar cei interesati pot obtine mai mult detalii accesand inforegionordest.ro.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca antreprenorii interesati de fonduri UE nerambursabile obtinute prin intermediul Programului REGIO

Detinerea unei firme este prima conditie, alaturi de vechimea acesteia de minim 1 an (data inregistrarii trebuie sa fie cel tarziu 3 ianuarie 2018). Se tine cont de asemenea si de profitabilitatea firmei – aceasta trebuie sa prezinte profit din exploatare la finalul anului 2018. Alte criterii spun ca firma in cauza nu trebuie sa fie in stare de faliment, insolventa sau lichidare, trebuie sa aiba pana in 9 angajati, iar valoarea totala a activelor sau a cifrei de afaceri anuale nu trebuie sa atinga pragul de 2 milioane de euro.

Domenii de activitate pentru care se poate obtine finantare si alte informatii utile

Pentru a obtine finantare de minim 25.000 euro si maxim 200.000 euro micii intreprinzatori trebuie sa tina cont si de faptul ca un cuantum de minim 10% trebuie sa reprezinte contributia proprie. Ca o conditie obligatorie, investitia vizata trebuie sa fie in mediul urban, iar printre activitatile ce pot obtine finantare pot fi enumerate urmatoarele:

– lucrari de construire, modernizare sau extindere a spatiilor de productie;
– achizitii de echipamente, utilaje sau active necorporale (brevete, licente, programe informatice);
– comercializarea online a serviciilor proprii in sistem e-shop etc.

Lista completa a activitatilor si domeniilor eligibile poate fi regasita ca o anexa la Ghidul specific dedicat acestei Prioritati de investitii din cadrul Programului REGIO, care poate fi consultat prin accesarea site-urilor inforegionordest.ro sau www.adrnordest.ro.

Competitia de proiecte presupune depunerea acestora pana la data de 8 noiembrie 2019, iar termenul limita al tuturor implementarilor din cadrul proiectelor care obtin finantare nu trebuie sa depaseasca termenul de 31 decembrie 2023.

Inca din anul 2016, cand a fost lansat primul apel de proiecte pentru Prioritatea de Investitii 2.1 A – Microintreprinderi, micii antreprenori au regasit in REGIO o oportunitate reala ce poate sustine dezvoltarea, cu un minim efort financiar propriu.

Rezultatele nu intarzie sa apara – numai la nivelul Regiunii Nord-Est, din cele 230 de proiecte pentru care a fost obtinuta finantare, 100 au fost deja finalizate. Prin urmare, se poate! REGIO a dovedit acest lucru, sprijinind numerosi mici intreprinzatori care au reusit sa isi transpuna ideea de business in realitate, cu ajutorul finantarii nerambursabile obtinute. Cei care vor sa urmeze aceeasi cale pot obtine informatiile necesare din cadrul site-urilor mentionate anterior – www.adrnordest.ro si inforegionordest.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: