Proiect GIGANTIC al Chinei de cautare a vietii inteligente din Univers

news

China se apropie de finalizarea celui mai mare radiotelescop din lume, inceput in 2011, care va avea un diametru de 500 de metri. Acesta este destinat cautarii vietii inteligente din univers.

Radiotelescopul, numit pe scurt FAST (Five hundred meter Aperture Spherical Telescope) va depasi ca dimensiuni celebra antena din Arecibo, Puerto Rico, care are un diametru de 300 de metri.

„Un radiotelescop este precum o ureche sensibila, ascultand si cautand emisiile radio care au o insemnatate, in tot zgomotul de fond din Univers. Este ca si cum ai reusi sa identifici sunetul facut de efemeride (rusalii, insecte cu corp subtire si moale, care traiesc in stare adulta cateva zile sau cateva ore, n.r.) in timpul unei furtuni cu traznete“, a declarat Nan Rendong, cercetatorul sef al proiectului FAST.

Perimetrul reflectorului parabolic va masura circa 1,6 kilometri, iar antena uriasa este construita peste o vale naturala care are forma oarecum semisferica.

„Ne va ajuta sa cautam in cautarea vietii inteligente din afara galaxiei si pentru a explora originile universului”, a declarat Wu Xiangping, director al Observatorului Astronomic National din cadrul Academiei Chineze de Stiinta, citat de iflscience.com.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: