Proiect USRPLUS, toate sedintele consiliilor locale sa fie filmate si postate online: „Cetatenii trebuie sa vada, sa stie, sa participe la actul decizional, sa traga singuri concluzii”

politica

Parlamentarii USRPLUS au depus un proiect legislativ prin care administratiile locale sunt obligate sa filmeze integral sedintele de consiliu local si judetean iar apoi acestea sa fie postate online, pentru a deveni accesibile tuturor cetatenilor.

Proiectul a fost initiat de deputatii Filip Havarneanu si Oana Cambera.

„Consiliul Economic si Social a avizat favorabil initiativa legislativa in care eu si Oana Cambera am solicitat ca sedintele de consiliu local si judetean sa fie filmate si accesibile tuturor cetatenilor. Este o prima reusita si o vom face sa conteze pana la capat!

Felul in care alesii decid, modul in care ei ajung la hotarari care privesc comunitatile, toate trebuie sa aiba caracter public. Nu vom mai tolera limitarea dreptului la informatia publica, nu vom mai permite ca interesul oamenilor sa fie umbrit de politica facuta dupa perdea.

Administratia opaca, jocurile de culise, aranjamentele si atitudinea unor alesi de ‘stat in stat’ vor fi de domeniul trecutului. Cetatenii trebuie sa vada, sa stie, sa participe la actul decizional, sa traga singuri concluzii. Lipsa transparentei din prezent nu este justificata, iar daca este ceva ce trebuie sa ramana secret, acela este votul cetatenilor. Urmatorul pas este obtinerea avizului pozitiv de la Consiliul Legislativ”, a anuntat Havarneanu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: