news

Propaganda cu „statul paralel” nu reuseste sa mai acopere adevaratele probleme. Pana si mecanicii de locomotiva ies in strada, protest in fata Guvernului

Federatia Mecanicilor de Locomotiva (FML) va picheta, in zilele de 5, 12 si 19 aprilie, Ministerul Transporturilor, iar pe 23 aprilie va fi organizat un mars catre Guvern, reprezentantii Federatiei fiind nemultumiti, printre altele, de situatia CFR Marfa dar si de situatia a circa 7.500 de angajati, care se confrunta cu riscul de a nu isi primi salariile in perioada Sarbatorilor de Paste.

„In cazul in care nu se gasesc solutii, noi am intreprins si vom trece la o serie de masuri si actiuni sindicale, printre care vreau sa anunt ca in datele de 5, 12 si 19 aprilie vom picheta Ministerul Transporturilor, iar in data de 23 aprilie, de Ziua Feroviarului, am stabilit, cu marea majoritate a colegilor din sistemul feroviar, sa facem un miting in fata Ministerului Transporturilor, urmat de un mars pana in Piata Victoriei, unde vom depune un memoriu si la Guvernul Romaniei si vom actiona aproximativ 2 ore in fata Guvernului Romaniei. Eu sper, in al 12-lea ceas, ca decidentii vor interveni si vor rezolva problema creata de cele doua entitati ale statului, CFR S.A si CFR Marfa”, a declarat presedintele FML, Iulica Mantescu.

De asemenea, acesta a mai spus ca de joi, 22 martie, toate conturile CFR Marfa au fost blocate prin executori juridici, din cauza restantelor neplatite de catre gestionarul de Infrastructura, CFR S.A.

„Corelat cu aspectul ca in ultima perioada domnul ministru Sova (Lucian Sova, ministrul Transporturilor, n.r.) a iesit cu declaratii iresponsabile, consider ca este un boicot la adresa lui CFR Marfa iar boicotul va duce in final la dizolvarea societatii. De ce? Pentru ca eu, in zilele acestea, imi pun un mare semn de intrebare: de ce tocmai in perioada in care au loc dintre cele mai importante licitatii de transport, iar aici as enumera transportul de carbune, transportul de sare, oare este o simpla coincidenta cu ce se intampla? Pentru ca aceste datorii, acumulate, sunt de aproape 10 ani, ele nu s-au platit din lipsa de lichiditati, nu au fost platite pentru ca si CFR Marfa are de recuperat aproape 600 de milioane de la diferite societati ale statului roman, iar aici as enumera CET Arad, CET Govora, sunt sume importante, 600 de milioane de lei sunt bani cu care CFR Marfa va fi achitat intreaga datorie, datorie curenta catre CFR S.A si nu cred ca ar fi ajuns astazi sa vorbim de o datorie de 835 de milioane de lei”, a mai spus presedintele FML.

Pe de alta parte, Mantescu a mai tras un semnal de alarma privind situatia a 7.500 de persoane, salariatii CFR Marfa, care risca sa nu isi primeasca salariile de Pasti, acesta facand apel la autoritatile statului sa se gaseasca solutiile cele mai bune.

„Eu consider ca, prin demersurile pe care le-am facut in ultimele doua saptamani, la toate institutiile statului, Guvernul Romaniei, Presedintie, Parlament, Camera Deputatilor, Senatul Romaniei, ar fi trebuit sa se intervina si sa nu se ajunga ca in pragul si inainte cu cateva zile de Pasti, sa fim pusi in situatia ca salariatii de la CFR Marfa, cei 7.500 de muncitori, sa nu poata sa isi ia salariile. Consideram ca daca nu se intervine urgent, Guvernul Romaniei sta pe o bomba sociala si oricand se pot declansa actiuni necontrolate din partea acestor salariati, care asteapta cu sufletul la gura cei 1.200-1.800 de lei, pentru ca nu au alte venituri. Lucreaza, marea majoritate, pe salariul minim pe economie si de aceea trebuie intervenit urgent”, a mai spus Mantescu.

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a afirmat, la inceputul acestei saptamani, ca CFR Marfa a acumulat o datorie netolerat de mare la CFR Infrastructura, de peste 100 de milioane de euro, iar daca CFR Infrastructura ar folosi toti banii pe care ii are de primit de la aceasta companie am avea sute de kilometri de pe care restrictiile ar fi ridicate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

5 minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

50 de minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago