Propaganda penibila a Moscovei. Aceeasi femeie apare in trei ipostaze diferite, acuzand „crimele” comise de ucraineni in Donbas – Video

externe

Un jurnalist ucrainean demonstreaza intr-un vedo postat pe YouTube cat de ridicola este propaganda Moscovei si cat de absurde sunt acuzatiile Kremlinului privind asa-zisul „genocid” comis de Ucraina in Donbas impotriva celor de etnie rusa.

Jurnalistul exemplifica cu cazul unei femei care apare, indignata, in trei ipostaze diferite la televiziunile din Rusia, acuzand „crimele” comise de ucraineni. Intr-o filmare difuzata de televiziunile ruse, femeia sustine ca a fost martor cand un copil a fost „crucificat” de armata ucraineana la Sloviansk, in fata unei multimi de oameni. „Desigur, nimeni din multime nu a avut telefon sa filmeze sau sa faca poze”, a comentat jurnalistul ironic.

Aceeasi femeie a aparut apoi intr-o alta filmare difuzata de televiziunile ruse ca victima a unui bombardament ucrainean, intr-un alt oras, la distanta mare de Sloviansk.

Jurnalistul atrage atentia ca rusii folosesc actori pentru a falsifica realitatea din Donbas.

Kremlinul a declarat marti ca ofensiva sa in Ucraina se va termina atunci cand autoritatile si armata ucrainene vor capitula, relateaza France Presse.

‘Partea ucraineana poate pune capat (conflictului) chiar in decurs de o zi. Ea trebuie doar sa ordone unitatilor nationaliste si soldatilor ucraineni sa depuna armele si sa puna in aplicarea toate conditiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina intr-o singura zi’, a afirmat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al presedintelui rus Vladimir Putin.

Niciun termen si niciun calendar nu a fost stabilit de partea rusa: ‘Ne orientam dupa declaratiile presedintelui nostru’, a spus Peskov in cursul unei conferinte de presa.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a asigurat din nou ca ‘operatiunea militara speciala’ – asa cum denumesc oficial autoritatile ruse razboiul declansat de ele in Ucraina – ‘se desfasoara dupa plan’.

Reprezentantul Kremlinului a reactionat astfel la afirmatii atribuite presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski in fata sefilor de stat si de guvern luni la summitul G7 din Germania, in care le ceruse ‘sa faca maximum’ pentru a pune capat razboiului in Ucraina inainte de sfarsitul acestui an.

Rusia a lansat o vasta ofensiva militara in Ucraina la 24 februarie pentru ‘demilitarizarea’ si ‘denazificarea’ tarii vecine, acuzand-o de un pretins genocid impotriva populatiei rusofone, noteaza AFP.

Rezistenta incrancenata a fortelor ucrainene a fortat Rusia sa-si revizuiasca ambitiile (de a cuceri intreaga Ucraina) si sa se concentreze pe estul tarii. Luptele in Donbas sunt deosebit de inversunate, iar trupele ruse avanseaza lent.

Negocierile de pace se afla in impas de mai mult timp, fiecare dintre tabere dand vina una pe alta, potrivit agentiei franceze de presa.

Comentarii: