„Danilet s-a autodenuntat”. Presiuni, propaganda PSD incearca sa-i inchida gura judecatorului

news

O postare pe Facebook a judecatorului Cristi Danilet este violent atacata de una dintre publicatiile fanion de pe internet ale PSD. stiripesurse.ro, detinut de Iosif Buble (fost angajat Antena 3, sotul deputatului PSD Diana Tusa), afirma ca Danilet se „autodenunta” si trebuie „cercetat pentru bateri disciplinare” pentru ca a indraznit sa critice decizia CCR in cazul completelor de cinci judecatori.

„Nu-i asa ca va ofticati ca mai intai sa apara solutia, apoi sa vina motivarea? Nu vi se pare si voua ca e ilogic? Ei, bine, sa nu va mirati: de cand stiu eu justitia asta, cu toate reformele facute, tot astfel stau lucrurile, adica intai pronuntam public solutia, apoi o motivam. Ei, nu ne intrebati ce se intampla cand la motivare ne dam seama ca am gresit solutia…”, a scris Danilet, miercuri, imediat dupa ce CCR si-a anuntat decizia.

Aceasta postare este considerata de propaganda PSD drept un „autodenunt” si solicita ca Danilet sa fie pedepsit.

„Judecatorul Cristi Danilet, cunoscut pentru pozitiile sale la limita obligatiei de rezerva impusa magistratilor, socheaza printr-o afirmatie care intruneste toate conditiile unei abateri disciplinare. Judecatorul de la Tribunalul Cluj, fost membru CSM, loveste direct in increderea cetatilor in actul de justitie”, sustine stiripesurse.ro.

„Prin folosirea persoanei I plural, magistratul se include pe sine in categoria judecatorilor care comit asemenea erori. Mai mult, din formularea judecatorului se deduce faptul ca situatiile descrise sunt frecvente, ceea ce poate afecta grav increderea in justitie”, mai afirma site-ul lui Buble.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: