Propaganda PSD s-a suparat rau si divorteaza de Arafat: „Mitul doctorului Arafat se face tandari”

news

Secretarul de stat Raed Arafat este tot mai volent atacat in ultima perioada chiar de catre fostii sai aprigi sustinatopri. Acestia sunt extrem de deranjati pentru ca Arafat sustine restrictiile si masutile menite sa impiedice extinderea pandemiei.

„Mitul doctorului Raed Arafat, pentru care mii de romani au iesit in strada in 2012, se face tandari. Cu o prezenta din ce in ce mai sufocanta pe mai toate canalele media, Arafat incepe sa produca iritare in randul multor romani prin modul in care sustine masurile aberante si abuzive luate, vezi Doamne, in numele luptei pentru combaterea pandemiei de coronavirus, dar si prin atacurile lansate la adresa celor care indraznesc sa il critice pe el sau sa dezvaluie afacerile derulate in aceasta perioada”, a scris luju.ro, publicatie patronata de Razvan Savaliuc.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a afirmat joi ca masurarea temperaturii la intrarea in spatiile publice inchise, magazine, cladirile institutiilor publice sau ale operatorilor economici, reprezinta „o noua tema falsa” de „dezbinare” si de „minimalizare” a efectelor si riscului virusului SARS-CoV-2.

„Masurarea temperaturii la distanta se practica in aeroporturi prin sisteme de scanare in masa, prin care se identifica persoanele cu febra dupa poza acestora. Mai multe tari, inclusiv Romania, au astfel de sisteme la sosire si in unele situatii chiar si la imbarcare, ele fiind activate cand exista un risc asupra sanatatii publice. Masurarea individuala a temperaturii se face la intrarea in spatiile cu risc de transmitere a virusului SARS-CoV-2 de catre persoanele simptomatice sau asimptomatice catre persoanele sanatoase. Aceasta se realizeaza de la o distanta de cativa centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica o persoana simptomatica, iar pentru a se proteja fata de persoanele asimptomatice portul mastii este obligatoriu”, a scris Arafat, pe Facebook.

El a adaugat ca termometrul digital nu inregistreaza date personale, „nu implanteaza cipuri”, „nu face poze” si „nu ia CNP-ul, numele si adresa persoanei”, ci afiseaza „doar” temperatura si poate fi utilizat de personal nemedical instruit.

„Intr-o societate unde exista un risc de transmitere a unei boli si unde exista persoane vulnerabile care pot chiar muri daca se infecteaza cu virusul care cauzeaza boala respectiva, masurile de prevenire si combatere trebuie respectate de toti membri societatii pe durata existentei riscului respectiv. Astfel de masuri nu sunt pe viata. Ele sunt necesare la acest moment, acestea fiind inclusiv masuri descurajatoare pentru cei care sunt dispusi sa intre in spatiile inchise fiind simptomatici pentru a-si rezolva problemele personale riscand viata altora. In concluzie, daca nu vrei sa ti se masoare temperatura este dreptul tau, dar nu mai intri in spatiul respectiv, pentru ca este dreptul comunitatii si al angajatilor care lucreaza in spatiul respectiv sa se protejeze”, a transmis Raed Arafat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: