Propagandistul lui Putin rade de Romania, dupa ratarea aderarii la Schengen

externe

Propagandistul Kremlinului si un apropiat al lui Vladimir Putin, Vladimir Soloviov, se amuza de situatia Romaniei si Bulgariei, dupa ce ambele tari au ratat intrarea in spatiul Schengen, potrivit Timpul.md.

Soloviov a postat o fotografie, pe contul de Telegram, in care apare o mama cu doi copii. Mama este Europa, copilul care rade este Croatia, in timp ce copilul care se ineaca reprezinta Romania si Bulgaria.

De asemenea, faptul ca propagandistii de la Moscova se amuza pentru situatia creata in Europa arata cat de multumiti sunt de actiunile Austriei.

• Croatia

• Romania si Bulgaria

• UE: Va iubesc pe toti la fel

Romania merita sa intre in Schengen si va intra in acest spatiu de libera circulatie, a declarat, vineri, premierul Nicolae Ciuca, care a criticat din nou votul impotriva aderarii tarii noastre dat in Consiliul JAI de joi.

„La Consiliul JAI de ieri, Europa a fost impreuna cu Romania, dar Austria a fost impotriva Europei. Romania a suferit o mare nedreptate, iar o nedreptate nu poate fi niciodata definitiva. O vom indrepta si stiu ca pentru asta am fost si trebuie sa ramanem uniti! Romania a fost si ramane un partener european corect si loial, un membru al Uniunii Europene care indeplineste toate criteriile de aderare la spatiul Schengen. Un singur stat s-a opus – Austria, care a dat o lovitura puternica solidaritatii si unitatii europene si a creat o problema europeana, care trebuie solutionata la nivel european”, a spus Ciuca, la sedinta Comitetului de Coordonare al PNL Sector 3, in care urmeaza sa fie aleasa conducerea acestei filiale.

El a subliniat ca toate partidele democratice din Romania si toate familiile politice europene au sustinut aderarea tarii noastre la Schengen pana in ultima clipa.

„Argumentele noastre foarte clare si pertinente au fost respinse in mod total nejustificat, din ratiuni de politica interna. Romania merita sa intre in spatiul Schengen si Romania va intra in spatiul Schengen, dar ieri Romaniei i s-a refuzat un tratament corect, un tratament echitabil, in acord cu valorile europene. Romanii au indeplinit toate obligatiile asumate, s-au comportat exemplar si acum se simt nedreptatiti si asta pe buna dreptate. Un popor nedreptatit are nevoie de solutii!”, a transmis prim-ministrul.

Potrivit acestuia, misiunea autoritatilor este de a continua demersurile pentru atingerea obiectivului national de aderare la spatiul Schengen.

„PNL are datoria sa conduca dezbaterea publica interna si externa de asa maniera incat sa mentina increderea romanilor ca suntem o parte respectata a familiei europene, care a fost solidara cu Romania”, a completat Ciuca.

Prezent la eveniment, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat ca aceia care incearca sa puna esecul in cazul aderarii Romaniei la Schengen in spatele Guvernului ar trebui „sa se uite mai bine in oglinda inainte de a ridica piatra”.

„Nu ne dam batuti, nu este un capat de drum, iar resemnarea este cea mai periculoasa atitudine. Mergem inainte cu fruntea sus. Cei care incearca sa puna acest esec in spatele Guvernului ar trebui sa se uite mai bine in oglinda inainte de a ridica piatra, sa nu faca cumva jocul celor care si-au propus sa destabilizeze aceasta regiune. Guvernul Nicolae Ciuca a luptat pentru acest obiectiv strategic de tara si va lupta in continuare. Niciun veto nu ne va putea pune la colt”, a afirmat Bode, secretar general al PNL.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: